Kuttene i Adresseavisen: – Det er en alvorstynget stemning på huset nå

Nyheter: 1. november klokka 1600 går fristen ut for frivillig sluttpakke i Adresseavisen. Få ansatte har søkt.

Adresseavisen må trolig kutte en plass mellom 15-20 årsverk i redaksjonen og opp mot 75 ansatte totalt mot 2020. Det tilsvarer hver tredje ansatt.

Fristen for å søke sluttpakke går ut 1. november klokka 16:00.

– Vi håper selvsagt på størst mulig frivillighet, det er det beste for alle parter. Samtidig kan det se ut til at det blir vanskelig å komme i mål. Helt sikkert vet vi ikke før onsdag. Det er en alvorstynget stemning på huset nå, sier klubbleder Kjersti Fikse Ness i Adresseavisen, til Medier24. 

Sjefredaktør Tor Olav Mørseth i Adresseavisen forteller til Medier24 at de fremdeles håper på frivillighet:

– Situasjonen nå er at vi har begynt å få inn noen søknader på de frivillige pakkene, men vi er nok fortsatt et stykke unna å være i mål. Vi skal gjøre de besparelsene vi har forpliktet oss til å gjøre uansett, og kommer vi ikke i mål med de frivillige tilbudene, er vi nødt til å løse det på en annen måte etter 1. november, sier Mørseth.

Sjefredaktøren beskriver situasjonen som vanskelig for alle sammen:

– Vi har vært veldig tydelig på allmøtene, der vi har bedt alle tenke grundig gjennom sin situasjon. Hvis vi ikke kommer i mål med frivillige løsninger 1. november, så blir det enda tøffere for alle sammen. Derfor håper jeg virkelig at vi klarer å komme i mål med frivillige ordninger, sier han til Medier24