Dødsfallet på Ugla: Sønnen får fire ukers varetekt

Nyheter: Mannen som er siktet for å ha påført sin mor grov kroppsskade med døden til følge i Trondheim, varetektsfengsles i fire uker. – Ikke uventet, sier forsvareren.

Tingrettsdommer Eirik Lereim i Sør-Trøndelag tingrett ga politiet medhold i begjæringen om fire ukers varetektsfengsling fredag formiddag. Den siktede mannen i 30-årene får også brev-, besøks- og medieforbud, ifølge Adresseavisen.

– Jeg vil be om fire uker varetekt for siktede med begrunnelse i bevisforspillelsesfare, sa politiadvokat Aleksander Tokle i Trøndelag politidistrikt like før fengslingsmøtet.

Etter ytterligere etterforskning valgte politiet torsdag å skjerpe siktelsen, fra grov kroppskrenkelse med døden til følge og til grov kroppsskade med døden til følge.
Mannens forsvarer er ikke overrasket over tingrettens avgjørelse.

Vi holder åpent! Vår flotte luftige uteservering bader i sol, og inne er vi drillet på godt smittevern. Ingen champagne...

Posted by Troll on Tysdag 1. juni 2021

Ikke uventet

– Det var ikke uventet på nåværende stadium. Det hadde jeg ventet, men det endrer ikke sakens totale karakter, sa han til Adresseavisen i forkant av rettsmøtet.

Mannen var sammen med sin advokat i avhør med politiet torsdag kveld. Den siktede mannen i 30-årene har nektet straffskyld. Politiet opplyser at de valgte å endre siktelsen basert på obduksjonsrapporten, men vil ikke gå ut med innholdet i rapporten, eller hvilke skader kvinnen er påført.

– Det er resultat av etterforskningen som er gjort til nå. Særlig den foreløpige obduksjonsrapporten som sier noe om skadeomfanget, sier Tokle, som har påtaleansvaret i saken.

(©NTB)