Voldtekts-siktet nekter å ha gitt narkotika til 19-åringen

Nyheter: Den ene av de to mennene som er varetektsfengslet etter at en 19 år gammel mann ble funnet død i et hus på Ranheim i Trondheim tirsdag, anker kjennelsen.

Det får NTB bekreftet ved hans advokatkontor fredag.

Advokat Christian Wiig, som forsvarer den 55 år gamle mannen, har gitt Adresseavisen tillatelse til å referere fra støtteskrivet som følger anken.

Der viser han til siktelsen hvor det står at de «på et tidspunkt forut for klokken 10.12» i boligen på Ranheim ga narkotika til 19-åringen «som medførte at han havnet i hjelpeløs tilstand og døde».

I ankebegrunnelsen påpeker Wiig at klienten fastholder at han ikke har gitt narkotika til den unge mannen.

Politiadvokat Aleksander Tokle i Trøndelag politidistrikt opplyser til NTB fredag at det foreløpig bare er en av de siktede som har anket fengslingen til Frostating lagmannsrett.

Selv har politiet levert en motanke til lagmannsretten.

Advokat Christian Wiig er forsvarer for 55-åringen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Fengslet i en uke

Både 55-åringen og en 60 år gammel mann ble varetektsfengslet i én uke i Sør-Trøndelag tingrett torsdag, begge med isolasjon, brev- og besøksforbud, samt medieforbud.

De er siktet for å ha etterlatt en annen i hjelpeløs tilstand, samt for voldtekt.

– Klienten min erkjenner å ha hatt et seksuelt forhold til avdøde, men dette er jo helt frivillig, sier Wiig til TV 2.

Påtalemyndigheten fikk ikke medhold i sin begjæring om to uker i varetekt.

– Retten mener mistankegrunnlaget er sterkt nok til å varetektsfengsle mennene, men ikke sterkt nok til å varetektsfengsle dem i to uker, sier Tokle til kanalen.

Forlot huset

Ifølge Wiig har den ene siktede opplyst at de to mennene forlot huset de bor i tirsdag morgen. Da de kom tilbake, fant de 19-åringen død. De varslet selv politiet. Begge nekter straffskyld.

Tokle opplyser til avisa at politiet etterforsker de siktedes bevegelser i forkant av funnet av den døde mannen.

Da de to mennene ble innbrakt, hadde de først status som vitner. Dette ble etter hvert endret, og de fikk status som siktet for å ha hensatt en annen i hjelpeløs tilstand. Siktelsen ble onsdag kveld utvidet til også å omfatte voldtekt eller medvirkning til dette.

(©NTB)