Død mann siktet for dobbeltdrap

Nyheter: Politiet har siktet en av de tre som ble funnet døde i en bolig i Trondheim torsdag, for drap. Politiet mener mannen drepte de to før han tok sitt eget liv.

Den siktede er en mann i 70-årene. De to andre avdøde er en mann i 20-årene og en kvinne i 50-årene.

– Vi har tatt ut siktelse fordi vi mener det er sannsynlighetsovervekt for at den siktede har drept de to andre, før han til slutt begikk selvdrap. Dette er hovedhypotesen, men vi jobber parallelt med flere hypoteser, uten at vi vil gå nærmere inn på hvilke hypoteser dette er, sier politiadvokat Thomas Berg i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Det var klokken 21 torsdag kveld at politiet ble varslet etter at en person ikke fikk kontakt med de tre.

Da de kom til boligen på Singsaker, fant de tre døde personer som er i familie med hverandre. Politiadvokat Berg sier at han foreløpig ikke vil si noe mer om hvilken familiær relasjon de tre hadde.

Tror de vet hvordan de tre døde

De tre ble obdusert fredag med sikte på å fastslå dødsårsak og identiteten til de tre.

– Vi har ikke fått den foreløpige obduksjonsrapporten. Den er ventet å være klar tidlig i neste uke. Vi har en formening om hvordan de døde og identitet, men vi ønsker ikke å gå ut med dette ennå, sier Berg.

– Har dere beslaglagt et mulig drapsvåpen?

– Vi har gjort flere beslag i saken, men vi vil ikke gå ut med om det er beslaglagt våpen eller andre gjenstander som kan ha vært benyttet i drapshandlingen.

Ingen av de tre er kjent for politiet fra tidligere.

Minst én av de døde hadde boligen der hendelsen fant sted, registrert som fast adresse, men i og med at det er en familiær relasjon mellom de tre, undersøker politiet om flere av dem kan ha bodd der.

Det var en venn av én av de tre avdøde som meldte ifra til politiet onsdag kveld.

Vurderer forsvarer til siktede

– Etterforskningen fortsetter gjennom helgen og har fokus på å kartlegge bevegelsene til disse tre i forkant av hendelsen, avhøre omgangskretsen til de tre og danne et bilde av hendelsesforløpet, sier Berg.

Politiet sa fredag at de mener at hendelsen har skjedd en gang etter onsdag morgen.

– Vi har sendt begjæring om oppnevning av bistandsadvokat til de etterlatte. Vi vil også vurdere om det er grunnlag for å be om at det blir oppnevnt forsvarer for den siktede, sier Berg.

Politiet ønsker fremdeles tips i saken på tips.politiet.no/trøndelag eller på tipstelefon 73 48 94 00.