Dobbeltdrapstiltalt ble slått med knyttneven av fornærmet 18-åring i retten

Nyheter: 18-åringen som overlevde gikk til angrep på den drapstiltalte 18-åringen fra Afghanistan.

Den 18 år gamle mannen som er tiltalt for drap på to jevnaldrende kamerater i Trondheim, ble torsdag angrepet i retten av en annen 18-åring.

Det var etter en pause i rettsforhandlingene at den fornærmede 18-åringen gikk til angrep på den drapstiltalte 18-åringen fra Afghanistan, skriver Adresseavisen.

For dem som var til stede i retten, så det ut som den fornærmede mannen skulle si noe til tiltalte. Det var da angrepet skjedde, skriver avisen. 18-åringen skal ha langet ut med en knyttneve, men tiltalte skal ikke ha blitt skadd.

– Han gikk bort til ham og ga ham en smekk, sier aktor Kaia Strandjord.

Raskt kontroll

Ifølge NRK skal den fornærmede ha spurt politiet om han kunne si noe til tiltalte, og lente seg deretter ned mot ham som om han skulle hviske ham noe i øret.

Politiet fikk raskt kontroll på situasjonen, og to politifolk som sto bak den tiltalte da angrepet kom, tok tak i angriperen og førte ham ut av retten.

– Vi hadde byttet plass av hensyn til vitnet, så tiltalte satt ytterst. Det er veldig spesielt det som har skjedd – for å si det mildt, sier Tore Angen, forsvarer til tiltalte.

Forlenget pause

Den fornærmede 18-åringen klarte å komme seg ut av leiligheten da den tiltalte drepte to andre venner med kniv og hammer i en leilighet i Trondheim sentrum i september i fjor.

Oppstarten er ytterligere utsatt, ifølge NRK. Ifølge dommer Leif Otto Østerbø ble fornærmede brakt et annet sted i huset for å komme til hektene igjen, mens den tiltalte kom tilbake i rettssalen.

Bistandsadvokaten til fornærmede, Sigrun Dybvad, vil ikke si noe før hun har fått avklart med klienten sin.

Det var Nasratullah Hashimi (19) og Reza Alizada (17) som ble drept i Prinsens gate i Trondheim sentrum september i fjor.