Dobbeltdrapssiktet asylsøker fortsatt i koma

Nyheter: 18-åringen som er siktet for drap på to venner i Trondheim, har ligget i kunstig koma siden dagen han ble pågrepet. Det er uvisst når han kan avhøres.

Den afghanske asylsøkeren ble skutt i beinet av politiet under pågripelsen på Trondheimsentralstasjon søndag. Han ble lagt i kunstig koma på St. Olavs hospital og har vært i den tilstanden siden, skriver Dagbladet.

– Han er fortsatt ikke avhørt, og situasjonen er den samme. Vi venter på en oppdatering fra sykehuset rundt klokka 14.00 på om han skal motta videre behandling eller vekkes fra kunstig koma, sier politioverbetjent John Ola Volden onsdag formiddag.

Uavklart situasjon

Nasratullah Hashimi (19) og Reza Alizada (17) ble drept i Trondheim mandag. Begge hadde fått opphold i Norge. Dette gjelder også ungdommen som ble skadd.

Den siktedes situasjon i landet var imidlertid fortsatt uavklart. Han kom til Trondheim i august, etter å ha bodd på mottak et annet sted i landet.

På grunn av den siktedes tilstand er det trolig ikke mulig å framstille ham for varetektsfengsling innen fristen på 48 timer. Ifølge Dagbladet er det sannsynlig at det skjer som kontorforretning, altså at retten behandler spørsmålet uten at partene er til stede.

(©NTB)