Digitalt 17. mai-tog i Trondheim

Nyheter: Det blir en blanding av nytt og gammelt når Trondheim inviterer til en utradisjonell nasjonaldagsfeiring. Det blir digitalt barnetog og veteranbiler i gatene.

17. mai-komiteen i Trondheim var godt i gang med planleggingen da det ble klart at det i år måtte bli en helt annerledes feiring av dagen på grunn av koronapandemien.

Tirsdag kunne komiteens leder, Sissel Trønsdal, fortelle om en alternativ feiring av nasjonaldagen, hvor det meste vil foregå digitalt. Også barnetoget og skoletoget.

Trondheim 20200505.
Sissel Trønsdal, leder i 17. mai komiteen i Trondheim holder tirsdag pressekonferanse om årets 17 mai program.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Alle barneskolene i byen har fått 15 minutter til disposisjon, der de lager en liten film fra hver sin skole. Dette blir sydd sammen og vist på dagen. Når vi i år ikke kan ha tradisjonelt barnetog, så mener vi at det digitale skoletoget er et godt alternativ, sa Trønsdal.

– Vi skal også ha innslag med barnehagebarna. Vi har vært rundt i ulike barnehager, filmet unger, så de kan fortelle om sine forventninger til 17. mai i år.

Det blir kransenedleggelsene der talene vil bli tatt opp i forkant, veteranbilklubben kjører gjennom bydelene med hornmusikk på radioen, og helikoptre vil fly over byen.

Komitélederen oppfordret også alle til å bli med på å synge tre vers av «Ja, vi elsker» sammen etter salutten klokken 13.

(©NTB)