Dette hånd­trykket er verdt over 85 millioner kroner

Nyheter: Atmel-grunder Alf Erik Bogens Novelda henter 85 mill.

Emisjonen ble ledet av Investinor AS, med deltakelse fra blant annet Alliance Venture og Sparebank 1 SMN Invest, melder trondheimtech.no

Investinor står for 54 millioner kroner av emisjonen.

Etter å ha å jobbet med Atmel i over 17 år forlot Alf-Egil Bogen selskapet i fjor. I august 2013 ble det kjent at Bogen tok over som daglig leder i selskapet Novelda. Selskapet som utvikler sensorteknologi har ni ansatte og står oppført med kontoradresser på Kvitseid, Oslo og i Trondheim.

I tillegg til Alliance Venture og Sparebank 1 SMN får Bogen med seg tidligere klassekamerat Geir Førre på eiersiden. Førre gründet selskapet Chipcon som ble solgt til Texas Instruments for 200 millioner USD i 2007, den gangen med Alf-Egil Bogen som styreleder. Bogen og Førre kom også fra samme kull fra NTH tidlig på nittitallet.

I følge pressemeldingen planlegger selskapet å bruke pengene på å videreutvikle og kommersialisere XeThru-sensoren.

Sensoren XeThru kan se gjennom fysiske overflater, og registrere avstand, distanse, nærhet og bevegelser til gjenstander med svært høy grad av presisjon – selv om de er skjult bak en vegg eller under bakken. Radaren ser også gjennom menneskehud og vev, og kan detektere bevegelser i indre organer.