Dette er en grønn energibombe

Nyheter: Etter 110 år med prøving og feiling, ønsker vi nå å dele lidenskapen vår med dere.

I 1905 grunnla førstegenerasjons Black Cat’er vårt kjære familiefirma. Vi ønsker derfor å ta dere med på en reise gjennom teens verden, med ett fokusområde hver måned.

April måned er i gang og vi skal snakke om grønn te. Og om den grønne teen, Matcha, som ikke er grønn te. Vi vet det kan være forvirrende, men vi skal guide deg skritt for skritt gjennom grunnprinsippene. Vi begynner med Matcha.

Den japanske Matcha-teen som inngår i den tradisjonelle japanske teseremonien kan være det du trenger etter en lang vinter. Fyll opp lagrene med grønn energi.

Matcha er laget av de tebladene som vokser i skyggen og som dermed modnes saktere. Disse bladene blir malt i en steinmorter til et grønt pulver. Dette pulveret visper du med en bambusvisp, en ‘chasen’, i en bolle med vann som holder 74 grader. Så drikker du det. Det at du faktisk drikker bladene er en del av hemmeligheten bak helsegevinstene. Du kan ikke erstatte Matcha med å finne frem grønn te i skapet og male det selv.

Og hva sies det at Matcha hjelper for? Først og fremst kan Matcha bedre immunsystemet. Gjennom denne bedringen sies det at Matcha kan forebygge kreft, lindre giktplager, forsinke utviklingen av hiv, redusere stress og redusere kolesterolnivået i kroppen. Den skal også fjerne dårlig ånde. Vi kan ikke garantere noe av dette. Dette er helsegevinster som er rapportert. Matcha er ikke noe legemiddel, men et bedret immunsystem gjennom et økt inntak av antioksidanter er noe mange kan trenge.

Tips! Matcha kan også brukes på andre måter. Lag en Matcha Latte, altså Matcha te med varm melk. Matcha cupcakes er også en mulighet. Prøv å lage Matcha is ved å mykne vanlig vaniljeis eller jordbæris og blande inn litt Matcha-pulver. Og hva med å starte dagen med en Matcha-smoothie? Miks en banan, 2,5 dl melk (gjerne mandelmelk eller soyamelk) og 1 ts Matcha-is.