Dette bør du se etter i en ny bank

Nyheter: Alle har behov for en bank, og dersom du er på utkikk etter en ny en, så har du kommet til rett sted. Her skal vi nemlig ta en titt på noen av de tingene du bør se etter når du leter etter en ny bank, som vil gi deg en bedre opplevelse, og bedre økonomiske forutsetninger. 

Banker er med andre ord noe du må ha, og de forskjellige bankene som finnes i dag kan faktisk variere stort. De ulike tilbudene og funksjonene passer til forskjellige mennesker og behov, og det er nettopp derfor det er så viktig at du vet hva det er du skal se etter i en bank. 

En god mobilbank

Det er ingen hemmelighet at vi bruker mobilen vår til det aller meste i hverdagen, penger og bank er ikke noe unntak. Det kan være vanskelig å se for seg en hverdag uten vipps og smarte mobilbanker, som lar oss overføre, organisere og sjekke penge saldo på få sekunder. Dette er også noe du bør se etter i den nye banken din også. Prøv å ta en titt på mobilbanken dere, ser det enkelt å navigere seg rundt i den, og hvilke muligheter har du egentlig her? Hva du har bruk for varierer fra person til person, men du bør kunne ha god kontroll på de ulike kontoene dine, ha styr på sparing, overføring og ikke minst kunne kontakte kundeservice. 

Muligheter for lån

Mange har behov eller ønske om å ta opp lån en gang i livet sitt, og her spiller banken din en sentral rolle. I de fleste tilfeller er det bankene som kan bestemme om du skal få lån eller ikke, og hvor mye du kan låne, ut fra en rekke krav og kriterier. Det vil typisk være hvor mye du tjener fast nå og i tiden fremover, men også om du har andre eiendeler av verdi som skal stilles til sikkerhet mens du låner. Lånevilkår kan variere fra bank til bank, og dersom dette er relevant for deg, så er det noe du bør se etter. 

Spareløsninger

Sammen med lån kommer også sparing, som man bør ta stilling til etterhvert som man begynner å tjene penger. Banker kan ha litt forskjellige sparetilbud, som kan gjøre det lettere for deg å spare opp pengene dine. Det er ikke noe nytt at du kan ha en sparekonto, slik som du kan i alle banker. NOen banker har imidlertid valgt å komme med mer innovative måter å få kundene sine til å spare på. Det kan for eksempel være ved å trekke en bestemt sum penger hver gang du bruker kortet ditt, eller ved hjelp av “tyven” som stjeler en uviss sum penger fra kontoen din og inn til en sparekonto. 

Sammenligne banker

En god måte å få oversikt over hvilke tilbud og hvilke funksjoner som finnes i de ulike bankene, er å sammenligne forskjellige. Da kan du enkelt sette de opp mot hverandre, og se hvem av de som tilbyr de beste løsningene for deg og ditt behov. Du kan også sjekke ut slike sammenligninger på nett, som kanskje er særlig viktig dersom du har planer om å spare og ta opp lån i bankene. 

Hva man krever av en banke er svært individuelt, selvsagt utover det å kunne betale og holde styr på kontoene sine. Noen er mer opptatt av å ha enklere løsninger når det kommer til sparing og budsjettering, men krever at det er en godt utviklet nettbank. For andre er vilkår når det kommer til store lån viktigere. Det er uansett lurt å ta en titt på forskjellige banker for å få et oversikt over hva som finnes der ute, og for å kunne velge den rette banken for deg.