– Det overrasker meg stort at det er så mange pratmakere der ute

Nyheter: Odd Reitan intervjuet i boka «Halvveis til fremtiden

– Det har overrasket meg at disiplin og stahet er så viktig som det er. Det har overrasket meg at egeninteresse er så viktig som det er. Jeg trodde også at tilfeldighet var en sterkere ingrediens i det å lykkes. Det er ikke så mye flaks i livet som jeg trodde. Det meste handler om hardt arbeid, stahet, konsistens, lidenskap og disiplin. Det overrasker meg at så mange prater om det de skulle gjort – i stedet for å gjøre det.  Jeg er også overbevist om at en porsjon naivitet er en ingrediens i det visjonære, sier Odd Reitan.

Flere bør ha eierskap i egen arbeidsplass

Han etterlyser mer egeninteresse i det norske samfunnet:

–  Folk burde i større grad vært medeiere i de bedriftene de jobber i. Her ligger en latent verdiskapingsøkning som er større enn de fleste tenker over, mener Reitan.

Når han blir spurt om å gi fremtidens  entreprenører noen råd, trekker mange milliardæren frem forholdet til penger:

– Du må arbeide med det du har mest lidenskap for, ikke hva du tror du skal tjene mest penger på. Den som er for glad i penger blir aldri rik. Du må behandle alle med verdighet og respekt og sørge for at alle som er i din nærhet føler seg minst så betydningsfulle som de er. Vær en inkluderende leder, alt annet er bortkastet, mener Reitan.