Det Norske inngår milliardkontrakt: – En milepæl for utbyggingen av Ivar Aasen-feltet

Nyheter: Ivar Aasen-plattform skal bygges av SMOE.

Det Norske Oljeselskap ASA har, som operatør for Ivar Aasen, tildelt SMOE i Singapore kontrakten for bygging av plattformdekket på Ivar Aasen-feltet.

Kontrakten har en verdi på rundt fire milliarder kroner. Partnere på Ivar Aasen-feltet er Statoil og Bayerngas.

– Betydelig kontrakt

Administrerende direktør Erik Haugane sier at dette er en milepæl i Ivar Aasen-utbyggingen:

– Dette er en betydelig konrakt, og viktig både for Ivar Aasen-utbyggingen og for Det Norske som selskap. Når denne kontrakten nå er på plass bekrefter det at prosjektet har en fremdrift som planlagt. Vi er fornøyd med å få en solid kontraktspartner som kan levere etter plan både når det gjelder pris og tid.

Plattformen skal installeres på 112 meters dyp i Nordsjøen. Ivar Aasen-feltet ligger vest for Johan sverdurp-feltet på norsk sokker, 180 km vest for Stavanger. Feltet inneholder rundt 150 mill fat oljeekvivalenter.

SMOE er et datterselskap av Sembcorp Marine, og har 30 års erfaring i bygging av offshore plattformer, system for flytende produksjon, og spesialiserte moduler for LNG-anlegg verden over.

Plattformdekket er på 13.700 tonn. Integrert i plattformen er et boligkvarter til 70 personer og helikopterdekk.

Byggingen av plattformdekket begynner etter planen i desember 2013 og skal være ferdig i mars 2016. Den første oljen fra Ivar Aasen-feltet er ventet i fjerde kvartal 2016.