– Det er veldig alvorlig

Nyheter: – Det er veldig alvorlig, sier Wolden til Dagbladet.

Kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim kommune opplyser at det er registrert 64 nye smittetilfeller i kommunen det siste døgnet.

? Som annonsør i trondheim24.no bidrar Kremmern Fisk AS  til at vi kan produsere og dele lokale nyheter uten betalingsmur ?

Hopp

Forrige smitterekord i Trondheim ble satt 1. juledag, da var det 44 nye smittetilfeller i kommunen. Dagens hopp var varslet av Trondheim kommune tidligere mandag.

Andre juledag innførte Trondheim strengere tiltak etter at det ble konstatert et pågående utbrudd i byen og 34 nye smittede ble oppdaget. Blant annet er det innført skjenkestopp klokka 22 og et tak på ti sosiale kontakter utenfor jobb og familie.

Det vil være en gjennomgang av tallene med smittesporingsteamet mandag formiddag.

– Jeg kjenner ikke detaljene ut over at det dreier seg i all hovedsak om nærkontakter til tidligere smittede, opplyser Wolden til Adresseavisen, som mener økningen viser at det har vært riktig å iverksette tiltak i Trondheim.

Helsedirektør Garåsen sier til Adresseavisen mandag morgen at de må gå mer detaljert inn i tallene for å kunne si noe mer presist om situasjonen.

Han sier at det vil bli vurdert å sette inn enda strengere smittevernstiltak i Trondheim kommune.

Trondheim kommune anmelder isolasjonsbrudd

Trondheim kommune vil anmelde personen som var satt i koronaisolasjon, men likevel deltok i flere selskaper.
Det opplyser kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim til Adresseavisen mandag formiddag.

Kommuneledelsen var mandag i et møte med politiet.

– Det var snakk om to ulike brudd på isolasjonen. Den ene var en helt opplagt sak, den andre er vi svært usikker på om vedkommende har forstått situasjonen. Den saken blir derfor ikke anmeldt, sier Wolden.

– Det er et stort smittepress rundt i byen, og det er flere personer som går rundt i byen som er smittet, og det er da en stor risiko for at du kan bli smittet når du møter folk, sier Garåsen.

(©NTB)