Derfor velger mange nordmenn å refinansiere lån

Nyheter: I Norge er vi godt vant til å låne penger, og det er noe de aller fleste gjør i løpet av livet.

Enten det er for å låne penger til bolig, til studietiden eller et forbrukslån, så er det noe som er fullt mulig for de aller fleste. Refinansiering er også noe mange her i landet foretar, men hva er egentlig fordelene ved dette?

Refinansiering for bedre vilkår

Mange nordmenn velger å refinansiere lån for å få bedre betingelser, for eksempel en lavere rente på gjelden sin. Dette kan resultere i lavere månedlige betalinger og at den totale kostnaden av lånet blir lavere også. Dette er det refinansiering av lån handler om. Når man foretar en refinansiering så tar man opp et nytt lån for å betale ned gjeld man allerede har. Man kan samle flere små lån i ett lån, slik at man også har bedre oversikt over utgifter. 

3 gode grunner til å refinansiere 

Det er flere grunner til at mange nordmenn velger å refinansiere lånene sine, og her er noen av dem: 

  • Bedre rente

Refinansiering kan gi deg muligheten til å få en bedre rente på lånene man allerede har. En lavere rente vil hjelpe med å gjøre lånet billigere på sikt, og dermed redusere den totale kostnaden. Man kan derfor spare en god sum penger på å refinansiere enkelte lån på riktig måte. 

  • Samling av eksisterende gjeld

Refinansiering lar deg å samle flere lån og kreditter inn i ett lån. Dette kan være en stor fordel dersom du har mange lån du bemanner, og merker at du begynner å miste oversikt. Refinansiering av disse lånene kan gi en enklere og mer oversiktlig betaling. 

  • Forbedring av kredittscore 

En lavere rente og regelmessige betalinger kan bidra til å forbedre kredittscoren din. Denne spiller en stor rolle når man skal søke lån, og en bedre kredittscore kan være med på å gjøre det enklere og billigere å låne penger i fremtiden.

Før du refinansierer

Refinansiering av lån byr på flere fordeler som er verdt å notere seg, men det er også viktig å vurdere et par ting før du setter i gang med å refinansiere. Først og fremst bør du sammenligne de nåværende lånevilkårene du har med tilbud fra andre långivere for å sikre at du får den beste rentesatsen. Du bør også vurdere hvor mye det vil koste deg å refinansiere, og sammenligne det med hvor mye du kan tjene på det. Undersøk også egen økonomi for å kunne fastslå at dette er noe som passer deg og din situasjon.