Derfor trekker han seg fra toppverv i Høyre

Nyheter: Michael Momyr trekker seg fra vervet som leder av Høyres nominasjonskomite med umiddelbar virkning.

Momyr har tidligere varslet at han ikke er kandidat for en plass på Stortinget, men nå har han altså endret oppfatning.

Søndag kveld meddelte han til nominasjonskomiteen at han likevel stiller seg til disposisjon for Stortings-lista.  Han har derfor trukket seg fra ledervervet i nominasjonskomiteen med umiddelbar virkning.

Det går frem av en intern mail trondheim24 har fått tilgang til.

Michael Momyr har lang fartstid i politikken og har tidligere vært ordfører i Åfjord kommune, hvor han opprinnelig kommer fra.

Momyr var vararepresentant til Stortinget fra Sør-Trøndelag i perioden 1993–2001 og  i årene 2005–2009, samt at han var fast innvalgt representant i perioden 2001–2005. Til sammen har han mange års ansiennitet fra Stortinget.

Nå bor han i Trondheim og sitter som leder av byutviklingskomiteen i bystyret.

Internt hodebry

Høyres stortingskabal har forårsaket ikke så rent lite hodebry for nominasjonskomiteen den siste tiden.

Flere av Høyres stortingskandidater har den siste tiden trukket seg seg, og nominasjonskomiteen har jobbet på spreng for å finne nye kandidater.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland er Høyres førstekandidat på Stortinget. Her har hun fram til nylig hatt følge av Frank Jenssen på andre plassen, men etter at han nylig ble utnevnt til Fylkesmann i Sør-Trøndelag har han stilt sin plass til disposisjon.

Nominasjonskomiteen som ble nedsatt av fylkesårsmøtet har siden årsmøtet jobbet med å ferdigstille et nytt listeforslag til nominasjonsmøtet 4. mars.

Nylig ble det også kjent at mangeårig stortingskandidat for Høyre og tredje plass på lista, Torhild Aabergsbotten, også trekker seg.  Noe som har kommet brått på nominasjonskomiteen, og endret forutsetningene for arbeidet i vesentlig grad.

Ny leder av nominasjonskpomiteen er Rolf Jarle Brøske, og han innrømmer at de nå har fått en større jobb å gjøre.

–Det har jo lenge vært kjent at noen må fylle plassen til Jenssen, men at vi nå også må finne en erstatter for Aabergsbotten gjør at det blir en litt større kabal å legge, forteller Brøske til trondheim24.

Denne uka tar han over jobben etter Momyr som leder av nominasjonskomiteen. Nå har han fått det travelt:

–På veldig kort tid må vi nå legge kabalen i toppen av lista, sier han.

De er nå midt oppe i diskusjoner rundt geografi, kjønn, bakgrunn og andre forhold som spiller inn når de nå skal sette sammen lista over sine stortingskandidater – helt på nytt.

Vi skulle helst hatt vår innstilling klar allerede, men jeg tror nok at alle i partiet nå er enig i at det er klokt å bruke noen ekstra dager på å få et best mulig resultat i den situasjonen som har oppstått, sier Brøske.

Det er fra tidligere i høst gjort kjent at advokat Mari Holm Lønseth har blitt spilt inn som et nytt navn fra Trondheim, etter Frank Jenssen.

Med Aabergsbotten ute åpner det seg nye muligheter for flere.

–Det at vi nå også har Michael Momyr på den nye stortingslista gjør at det er flere sterke kandidater å velge i, sier Brøske.

Og understreker at også flere navn er aktuelle for den nye lista som nå skal utarbeides.

Neste nominasjonsmøte i Høyre er førstkommende lørdag – da blir det avklart hvilke navn som innstilles som stortingskandidater på 2. og 3.plass, og tar over plassene etter Frank Jenssen og Torhild Aabergsbotten.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre