Derfor stenger Credo dørene i Ørjaveita

Nyheter: 30. juni forlater Trondheims restaurantstjerne Ørjaveita for godt.

Der har de holdt til i 18 år, siden oppstarten med Heidi Bjerkan, Tor Schjølberg og Calle Fegth.

I dag er det Heidi Bjerkan som er eneeier, og hun har meislet ut store planer for fremtiden:

– Vi trenger mye mer plass å boltre oss på. Det blir ikke nødvendigvis mange flere bord enn det vi har i dag, men vi trenger større produksjonslokaler som blant annet kjøkken og lagerrom. Vi jobber med nye konsepter som vi har stor tro på, og vi trenger derfor større plass. Etter 18 er Credo blitt voksen, og det var naturlig for oss å gå videre et annet sted, sier Bjerkan, til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)

Saken fortsetter etter annonsene

Ny meny på Frida: Når meksikanerne feirer kommer denne eksklusive deleretten på bordet

Meksikansk matmagi i Fjordgata: Endelig står «Frida Diego Celebracion» på menyen hos Restaurant Frida. En eksklusiv delerett som kombinerer de beste råvarene fra sjø og land.

Ilas lille perle av en bydelskafe lar seg inspirere av engelsk kokkelegende når de lager fish & chips

– Maten vår skal være hjemmelaget fra bunnen av. Ikke noe dilldall, bare enkle solide retter basert på gode råvarer, sier Tone Iren Berge og Haavard Gjønvik Langlete, driverne av Kafeen i Ila.

Derfor elskes denne godbiten av folk over hele kloden

– Kom og sjekk ut mine burritos, en genial matbit som kan varieres fra en enkel vegetarisk lunsjrett til full pakke gourmet med eksklusivt, trøndersk biffkjøtt.

Hvor «nye» Credo blir og finne, vil ikke Bjerkan ut med, men eieren av den prisbelønte restauranten forsikrer at den nye satsingen vil være av internasjonal klasse.

I den nye restauranten skal råvarene og produsentene få mer plass:

Den som følger Credo på sosiale medier vil vite at restauranten jobber tett med to gårdbrukere i Orkdal – Skjølberg Søndre og Fannremsgården:

– Vi ønsker en mer totalitet i matproduksjonen og et ledd i dette er å gjøre disse produsentene enda mer synlig. For meg som kokk er det viktig å bruke små produsenter og få vist dem fram, sier hun til avisa.