Derfor slutter Adressa-redaktøren på dagen

Nyheter: På to år gjennomførte han den mest omfattende nedbemanningen i Adressas historie. Nå stikker han til toppjobb i Oslo.

Nyheten ble sluppet på et allmøte i Adresseavisen fredag morgen. Nå går 36-åringen til jobb som administrerende direktør i nyopprettede «Digital Norway – Toppindustrisenteret AS.

Toppindustrisenteret AS er et næringslivsdrevet initiativ for å sette fart i digitaliseringen av norsk næringsliv og tar mål av seg å bli intet mindre enn et «virtuelt Silicon Valley» ifølge en pressemelding.

Det skal skje gjennom å bygge, knytte sammen og spre digital kompetanse og drive digitaliserings-prosjekter på tvers av selskaper og bransjer over hele landet.

Selskapet er lokalisert i Forskningsparken på Blindern i Oslo. Selskapet er et ideelt, (non-profit) aksjeselskap med 15 ledende norske selskaper som eiere, og med store offentlige brukere som strategiske medlemmer, heter det i en melding fra selskapet.

Nå er Mørseth på leilighetsjakt i Oslo, og sier dette til medier24.no om sine to år som sjef i Adresseavisen:

– Det var viktig for meg da jeg kom hit å jobbe med meningsjournalistikken, digitalisere journalistikken og sette dagsorden. Det har journalistene våre lyktes med, men vi er ikke i mål, for det gjenstår mye fremdeles. Jeg skulle gjerne vært her og dratt dette videre, men sånn blir det ikke nå, sier han.

Å forlate Adresseavisen har ikke vært et enkelt valg, ifølge Mørseth:

–  Nei, det har vært vanskelig, for journalistikken har vært en såpass stor del av livet mitt i så mange år. Jeg har elsket det jeg har holdt på med og har ikke mistet troen på hvor viktig mediene er. Men så er jeg opptatt av å fortsatt ha et samfunnsoppdrag i det jeg driver med. Digitaliseringen er en av de største utfordringene i Norge og nå kan jeg være med å trygge og bygge arbeidsplasser og det ser jeg på som et stort samfunnsoppdrag, sier han til medier24.no

Kirsti Husby (45), nyhetsredaktør og stedfortreder for sjefredaktøren, er konstituert som sjefredaktør.