Storslagent fyrverkeri i Trondheim i kveld!

Nyheter: Fyrverkeriet har "grand finale" klokka 23.00 i kveld.

– Musikkfyrverkeriet blir skutt opp og synkronisert med en fremføring av Trondheim Symfoniorkester, melder T-Pyro AS, selskapet som står for oppskytningen.

Oppskytningen vil skje i kveld fra Borggården lørdag 5. august i tidsrommet 22.25 – 23.00, med «finale» rett før 23.00.

Fyrverkeriet vil bestå av to sekvenser på fire minutter med en pause i mellom. Sekvens to er «grand finale» og består av ca 100 større luftbomber, og noen hundre mindre effekter. 2-300 kilo krutt går med under seansen.

– Dette blir spektakulært, lover T-Pyro, som opplyser at oppskytningen er et samarbeidsprosjekt med siv.ing Andreas Helle i North Star Fireworks AS, som har designet showet.

Harald, Andreas, Thor Kristian og Roy i T-Pyro er klar for å lage action på Trondheims himmel i kveld (foto: Olavsfestdagenes FB-side).

Fyrverkeriet markerer avslutningen på Olavsfestdagene 2017. Trondheim Symfoniorkester opptrer med flere kjente gjesteartister, som Ole Edvard Antonsen, Arve Tellefsen, Tora Augestad og dirigent Nick Davies.

Noe helt nytt

Ifølge Olavsfestdagene blir dette en klassisk festforestilling vi aldri har sett maken til i Borggården. Her får vi elementer fra det som har gjort nyttårskonserten i Wien og BBCs Last Night of the Proms i Royal Albert Hall til så store suksesser, der målet er å gjøre vakker klassisk musikk lett tilgjengelig for folket. Nedover Europa er denne typen konserter vanlig – her i Trondheim har det aldri skjedd, heter det på Olavsfestdagenes nettsider.

I løpet av kvelden vil også Arve Tellefsens musikerpris deles ut. Vinneren, bratsjspilleren og komponisten Michael Grolid, kommer også til å spille et egenkomponert stykke