Storslagent fyrverkeri i Trondheim i kveld!

Nyheter: Fyrverkeriet har "grand finale" klokka 23.00 i kveld.

– Musikkfyrverkeriet blir skutt opp og synkronisert med en fremføring av Trondheim Symfoniorkester, melder T-Pyro AS, selskapet som står for oppskytningen.

Oppskytningen vil skje i kveld fra Borggården lørdag 5. august i tidsrommet 22.25 – 23.00, med «finale» rett før 23.00.

Fyrverkeriet vil bestå av to sekvenser på fire minutter med en pause i mellom. Sekvens to er «grand finale» og består av ca 100 større luftbomber, og noen hundre mindre effekter. 2-300 kilo krutt går med under seansen.

– Dette blir spektakulært, lover T-Pyro, som opplyser at oppskytningen er et samarbeidsprosjekt med siv.ing Andreas Helle i North Star Fireworks AS, som har designet showet.

Harald, Andreas, Thor Kristian og Roy i T-Pyro er klar for å lage action på Trondheims himmel i kveld (foto: Olavsfestdagenes FB-side).

Fyrverkeriet markerer avslutningen på Olavsfestdagene 2017. Trondheim Symfoniorkester opptrer med flere kjente gjesteartister, som Ole Edvard Antonsen, Arve Tellefsen, Tora Augestad og dirigent Nick Davies.

Annonser: Tid for julebord!

adslider-image
adslider-image
adslider-image
adslider-image
adslider-image
adslider-image
adslider-image
adslider-image
adslider-image
adslider-image

Noe helt nytt

Ifølge Olavsfestdagene blir dette en klassisk festforestilling vi aldri har sett maken til i Borggården. Her får vi elementer fra det som har gjort nyttårskonserten i Wien og BBCs Last Night of the Proms i Royal Albert Hall til så store suksesser, der målet er å gjøre vakker klassisk musikk lett tilgjengelig for folket. Nedover Europa er denne typen konserter vanlig – her i Trondheim har det aldri skjedd, heter det på Olavsfestdagenes nettsider.

I løpet av kvelden vil også Arve Tellefsens musikerpris deles ut. Vinneren, bratsjspilleren og komponisten Michael Grolid, kommer også til å spille et egenkomponert stykke