Derfor må Torstein Flakne leies inn på scenen og sitte når han spiller

Nyheter: Stage Dolls er klare for Rockheim Hall of Fame. Til innlemmelsesseremonien i mai 2018 er frontmann Torstein Flakne klar til å entre scenen på egne bein. 

 – Han har brukket begge beina på glattisen, røpet Stage Dolls-kompet, trommeslagerne Steinar Krokstad og Morten Skogstad og bassist Terje Storli, som stilte på Rockefeller i Oslo tirsdag.

Det har ikke forhindret Flakne fra å spille sju konserter med gips og skinne. Han er også klar for rockefest på Sentrum Scene førstkommende lørdag.

– Han leies og støttes inn på scenen, og så sitter han og spiller, sier Terje Storli om Flaknes «dobbel-Axl»-skade, som imidlertid gjorde at Flakne ikke stilte da årets tre navn ble røpet for pressen.

NRK P1+

Stage Dolls gjør 40 konserter i året, drøye 33 år ut i karrieren som startet på det glade åttitall. I fjor prøvde de seg i Melodi Grand Prix, iført skinnjakker som alltid, og er klar med nok en ny singel i januar neste år.

Også i året som var, har det kommet et par singler, begge produsert av en annen veteran, Bjørn Nessjø, som bandet jobbet med i «gamle dager».

– De gamle er eldst, smiler Morten Skogstad, som overtok trommestikkene i Stage Dolls i 1993, etter Krokstad. Han medgir at han ikke har noen gode stalltips om hvem han håper skal tolke Stage Dolls-låter under innlemmelsen i mai.

– Jeg hører mest på NRK P1+, ler han, og forteller om en ihuga – og jevngammel – fan som bandet overhørte under en konsert de gjorde på Sentrum Scene.

– Han ble sint på 18-20-åringene rundt seg, og sa «hysj, ikke syng, det er min musikk».

– Stolte og ydmyke

På et mer alvorlig bein fastslår de tre fremmøtte Stage Dolls’ene at det er en stor ære å innlemmes i Rockheim Hall of Fame.

– Å komme dit vi er i dag, er vi både ydmyke, takknemlige og stolte over. Også for at musikken og melodiene Torstein har skrevet, står seg over så lang tid, sier Morten Skogstad til NTB.

Fakta: Stage Dolls

* Stage Dolls, norsk hardrockband dannet i Trondheim 1983 av vokalisten, gitaristen og låtskriveren Torstein Flakne (f. 1960), bassisten Terje Storli (f. 1960) og trommeslageren Erlend Antonsen (f. 1959). Sistnevnte ble erstattet av Steinar Krokstad i 1985, før Morten Skogstad tok over trommene i 1993.

* Albumdebut med Spellemannsnominerte «Soldier’s Gun» (1985), mens hittil siste langspiller er «Always» (2010), som gikk til topps på VG-listen.