– Brennebukta bør gis til nakenbaderne

Nyheter: Naturistenes seigeste forkjemper, Svein Otto Nilsen i Pensjonistpartiet, har ivret for at nakenbaderne i Trondheim skal få seg en egen boltreplass i snart 20 år. Nå mener han å ha funnet den perfekte plassen: Brennebukta i Trolla.

annonse

Drømmestart for Norges lengste festival og høydepunktene står i kø

Høsten 2007 ble det satt en endelig stopp for naturiststranda i Djupvika i Trondheim, etter naboprotester og mye fram og tilbake. Der hadde naturistene hatt sin egen fristrand i 28 år.

– Avgjørelsen om å stenge stranda i Djupvika kom etter forslag fra Arbeiderpartiet, og forslaget fikk flertall til tross for at Demokratene, De Grønne, SV, RV og Frp stemte mot. Rådmannen ble pålagt å finne en ny fristrand før sommeren 2008. I mai 2008 vedtok bygningsrådet at letingen fortsetter, skriver Svein Otto Nilsen i em mail sendt til byutviklingsdirektør Einar Aasved Hansen.

13 år senere har ikke rådmannen fortsatt ikke funnet et alternativ til de som har et anstrengt forhold til klær når sola kikker frem:

– Vi må prøve å finne en plass uten innsyn der naturistene er skjermet. Med grei adkomst, parkeringsmuligheter og tilgang til sjøen, sa rådmannen den gang, ifølge Nilsen.

Rent og fint vann

– Alle vannene i Bymarka har vært oppe til vurdering, men de ble for små. Det sies at det er lett både østover og vestover langs fjorden. Oslobeboerne kan kaste klærne hele fem steder. Trønderske naturister har ikke et eneste sted. Det er synd at en så stor by som Trondheim ikke har et tilbud til naturistene, skriver Svein Otto Nilsen og peker på Brennebukta som en aktuell løsning.

Brennebukta er en av byens mindre, brukte badestrender som på veien ut mot Trolla. Det er en rullesteinstrand kjent for sitt godt og rent vann. Området har et vakkert landskap, men er vanskelig tilgjengelig og anbefales derfor ikke for funksjonshemmede. Badeplassen har parkering, og kan nås med buss eller til fots.