Den trønderske artisten betalte et betydelig beløp da sønnen ble kidnappet

Nyheter: Fire menn er tiltalt for ran og frihetsberøvelse i Trondheim. Rettsaken starter 11. desember.

Fire menn er må i desember møte i retten tiltalt for ran og frihetsberøvelse mot en annen mann i mai i år.

De fire tiltalte skal ifølge tiltalen ha tvunget den fornærmede mannen inn i en bil på østsiden av Trondheim ved 23-tiden mandag 8. mai, og deretter kjørt til en kommunal bolig på Byåsen. Her skal fornærmede ha blitt holdt til fange og utsatt for vold.

To av de tiltalte skal deretter ha formidlet et bilde av den fornærmedes mannen til hans far som er en kjent trøndersk artist – hvor mannen blir truet med en pistol.  Artisten skal senere ha betalt et større pengebeløp til en av personene han ble satt i kontakt med av den ene tiltalte.

annonse

Narkogjeld

Én av de tiltalte er en mindreårig gutt, mens de tre siste er menn i slutten av tenårene. Saken dreier seg angivelig om uoppgjort narkogjeld, fremgår det av tiltalen.

I tillegg til de fire som nå er tiltalt i saken, er ytterligere åtte siktet. Politiadvokat Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt bekreftet tidligere i høst at politiet mener saken kan knyttes til Foxtrot-nettverket. Svensk politi mener nettverket ledes av Rawa Majid, bedre kjent som den kurdiske reven.

Blant de siktede er en svensk statsborger, som for tiden holdes varetektsfengslet i påvente av rettssak.

Verken statsadvokaten eller de siktede mennenes forsvarere ønsker å kommentere tiltalen overfor avisen.

Det er satt av fire dager til hovedforhandlingen i saken, som starter 11. desember.