Demonstranter har samlet seg foran Trondheim Spektrum

MGP I TRONDHEIM: Lørdag kveld har flere demonstranter mot Israel samlet seg utenfor Trondheim spektrum i forbindelse med finalen i Melodi Grand Prix.

Ved flere anledninger, inkludert alle delfinalene, er det blitt gjennomført demonstrasjoner utenfor NRK-bygget på Marienlyst i Oslo mot Norges deltakelse i Eurovision Song Contest så lenge Israel er med.

Lørdag kveld er demonstrantene på plass utenfor Trondheimspektrum hvor finalen finner sted.

annonse

Gravlys

Demonstrantene krever at NRK gir beskjed til Den europeiske kringkastingsunionen EBU om at Israel skal utestenges fra musikkonkurransen.

Under markeringen holder 100 personer holder hvert sitt gravlys.

– Gravlyktpassasjen skal være en påminner om det som skjer i Gaza og på Vestbredden. Vi ønsker med dagens aksjon å understreke overfor kringkastingssjefen og NRK at aksjonene og engasjementet fortsetter med full styrke, sier talsperson Margrethe Guldal Einarsen.

Markering mot Israel i forkant av MGP-finalen i Trondheim spektrum, lørdag kveld. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Forventet

NRKs underholdningsredaktør Charlo Halvorsen sa til NTB fredag at de ventet demonstrasjoner.

Han understreket at demonstrasjoner er en del av ytringsfriheten, og at det derfor er helt lov og greit.

– Men å ødelegge for andre, slik som en avbrytelse av en direktesending er, det er ikke greit, sier underholdningsredaktøren.

Under den første delfinalen i Oslo 13. januar avbrøt Rødt-politiker Jorunn Folkvord direktesendingen. Hendelsen fant sted idet programleder Fredrik Solvang skulle intervjue Christine Dancke og Oscar Westerlin.