Dekkene som danker ut alle konkurrentene

Nyheter: Nokian Hakkapeliitta 8 får toppkarakterer - spesielt på is og snø.

Den årlige vinterdekktesten i NAFs bilmagasin Motor har kåret piggdekket Nokian Hakkapeliitta 8 til testvinneren for vintersesongen 2014/2015. Blant de piggfrie vinterdekkene gikk Nokian også helt til topps med Hakkapeliitta R2.

I følge vinterdekktesten i Motor setter Nokian Hakkapeliitta 8 «standarden når det gjelder prestasjonene på is og snø» og «får toppkarakter i alle disipliner».

Dekket ble testet opp mot tolv konkurrenter.

– Vi er meget godt fornøyd med at våre dekk blir testet og vurdert som det tryggeste valget for norske bilister. Sikkerhet har høyeste prioritet når vi utvikler våre dekk og årets vinterdekktest fastslår at vi leverer på dette løftet, sier Fredrik Hauge, produktsjef i Nokian Dekk Norge.

Motors vinterdekktest er gjennomført i samarbeid med Aftonbladet og Autor Motor og Sport i Sverige, Tekniikan Mailma i Finland og Auto Revue i Russland. Profesjonelle testere fra det finske selskapet Test World står bak den tekniske gjennomføring.

Best på snø og is
Det piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 kommer på delt førsteplass i konkurranse med elleve konkurrenter. Dekket vurderes ifølge Motor som «best på snø og is».

– Den norske og nordiske vinteren byr på helt spesielle utfordringer for bilistene, med streng kulde, mye is og snø. Våre dekk er utviklet spesielt for å takle den norske vinteren, sier Hauge.

I testen ble dekkene kjørt på utendørs baner og i testanlegg innendørs. Alle dekkene ble kjøpt direkte fra forhandlere.