De mest minneverdige kryptovaluta øyeblikk – de villeste hendelsene i kryptohistorien

Nyheter: Kryptovaluta-industrien er fortsatt relativt ung sammenlignet med andre tradisjonelle systemer folk bruker for å få potensielle fortjenester. Den første kryptovalutaen ble utviklet i 2009 av Satoshi Nakamoto - Bitcoin, noe som gjør den yngre enn de fleste som allerede bruker den. Likevel har de siste 13 årene hatt sin rettferdige andel av minneverdige øyeblikk og betydelige hendelser som har påvirket og gjort krypto til hva det er i dag.

I likhet med alle gode gamechangere, kommer den dramatiske økningen av kryptovaluta handel også med mange topper og daler. Disse øyeblikkene består av ulike nyheter som fikk folk til å le, gråte, være sint eller målløs – fra viktige møter og svindel til morsomme historier og ikoniske memer. Antallet svindeltilfeller i bransjen er overraskende høy. Dette er grunnen til at noen søker etter plattformer som Bitcoin Profit eller eToro for å unngå å bli et offer for kryptosvindel. La oss se på noen av de mest minneverdige øyeblikkene i historien om kryptohandel:

1. Første Bitcoin-transaksjon

Det er ikke å komme unna at alle elsker pizza, men hvem ville ha trodd at denne kjærligheten ville føre til hans popularitet og en plass i krypto historie? Laszlo Hanyeckz brukte den aller første av millioner av Bitcoin-transaksjoner ved å bruke kryptovaluta til å kjøpe pizza. Den 22. mai 2010 betalte han for to store pizzaer med massive 10 000 bitcoins, som på den tiden var verdt førti dollar.

2. The Bitcoin Sign Guy

Enten det er tilsiktet eller ved et uhell, bringer en fotobombe alltid en god latter. Men The Bitcoin Sign Guy er ansvarlig for en av de mest lønnsomme fotobombene gjennom tidene. I juli 2017 ble det sendt et tv-sendt vitnesbyrd fra en US Federal Reserve Chair Janet Yellen til Kongressen, men det som fanget øynene til publikum var mannen som satt bak henne som tilfeldig holdt opp en gul lapp med en melding: Kjøp Bitcoin. Selv om han umiddelbart ble eskortert ut av rommet, fant fansen hans lommebokadressen og sendte ham Bitcoins for stuntet.

3. Mt. Gox-ranet

Når det gjelder det største fallet og skandalen i kryptokurvens historie, er det vanskelig å gå gjennom listen uten å finne Mt. Goxs undergang på toppen. Mt. Gox kryptoplattformen var på toppen av handelen fra 2010-til 2014, og håndterte 70% av Bitcoin transaksjonene. Imidlertid var det sikkerhetsbekymringer rundt hele plattformen i løpet av den tiden, noe som førte til pause i uttakstransaksjoner i sentralen. Det ble da annonsert at selskapet hadde mistet over 800.000 Bitcoins fra sine brukere. Måneder senere ble Mt. Gox begjært konkurs.

4. Legendariske Hal Finney

Hal Finney er den vi kan takke for å la Bitcoin fungere som et medium for utveksling som tradisjonelle penger. Men hvor startet hans berømmelse? Den 11. januar 2009 fullførte Satoshi Nakamoto den første person-til-person Bitcoin-transaksjonen, verdt 10 BTC. Personen i den andre enden av transaksjonen er ingen ringere enn Hal Finney, en kjent kryptograf og dataforsker. Dessverre, senere i 2009, ble han diagnostisert med ALS og døde i august 2014.

5. HODL-memet

Betraktet som en seriøs men risikabel verden, er det fortsatt god plass til moro i kryptoverset, og på en av listene er hvordan HODL termen startet. I 2013 ble et fylleinnlegg på et kryptomeldingstavle overraskende et krypto-meme og et permanent kryptouttrykk. Når Bitcoin passerte $1,000, postet en bruker, GameKyuubi  et latterlig innlegg med typo: Jeg HODLING i stedet for JEG HOLDER. Takket være GameKyuubi har millioner av investorer dratt nytte av ideen om å aldri selge under en nedtur.

6. Dogecoin-parodien

Doge er et nydelig lite meme med logoen til en Shiba Inu hund, og dens Comic Sans tanker begynte som et internett meme i 2013, men kom seg til slutt inn i kryptoverdenen via Dogecoin senere på året. Denne peer-to-peer kryptoen er bygget på lignende base som Litecoin, og utviklerne startet det som en spøk, selv om Dogecoin klarte å henge med og nådde til og med en markedsverdi på $60 millioner. Dogecoin samfunnet jobbet til og med sammen og finansierte den olympiske reisen til jamaicas bobsledelag i 2014, bygde en brønn i Kenya og sponset en NASCAR-bil.

Avsluttende tanker

Kryptoindustrien er i stadig utvikling, men har vært tilstede i verden i noen få år allerede og har blitt akseptert og inkorporert av millioner av bedrifter og enkeltpersoner over hele verden. Siden den ble utviklet har det vært utallige hendelser i kryptoverdenen. Mens noen bare fikk berømmelse for en kort stund, er andre hendelser vanskelig å glemme og har lagt seg til i listen over minneverdige øyeblikk i kryptohistorien.