Cathrine Sand ble drept med kniv, ifølge siktet

Nyheter: En av de to mennene som er siktet for drapet på Cathrine Sand (39) på Lademoen i Trondheim i oktober, har forklart at den andre siktede stakk henne med kniv.En av de to mennene som er siktet for drapet på Cathrine Sand (39) på Lademoen i Trondheim i oktober, har forklart at den andre siktede stakk henne med kniv.

De to mennene, som er 38 og 46 år gamle, har sittet i varetekt siden drapet skjedde 29. oktober, melder NRK.

Begge ble pågrepet på åstedet kort tid etter drapet. I fengslingsmøtet 26. november forklarte yngstemann at den 39 år gamle kvinnen lå på sofaen da drapet skjedde.

Satte fyr på to hus

Den eldste av de to ble dømt i Stavanger til tvungent psykisk helsevern i 2017 etter å ha satt fyr på to hus.

Mannen er forsøkt avhørt av politiet, men uten hell. Han vil bli underlagt en judisiell observasjon for å klarlegge om han er strafferettslig tilregnelig. 46-åringen har heller ikke møtt opp i fengslingsmøter.

Fredag skal det gjennomføres et rettslig avhør av 38-åringen i Sør-Trøndelag tingrett der også forsvareren til den andre siktede får anledning til å stille spørsmål.

Om dette betyr at politiet ikke vil be om ny varetektsfengsling av 38-åringen, ønsker ikke politiadvokat Hans Vang i Trøndelag politidistrikt å svare på før fredag ettermiddag, skriver NRK.

En tredje mann, som er i 30-årene, ble også siktet i saken, men er allerede løslatt.

(©NTB)