Nicklas Bendtners framtidige fotballiv står på spill når rettssaken mot den voldstiltalte Rosenborg-spilleren starter i København fredag.

Saken er berammet til å starte i byretten kl. 09.30.

Dit kommer Bendtner etter et hektisk tidsskjema, siden 30-åringen spilte semifinalekamp i cupen mot Start på Lerkendal torsdag kveld. Der scoret han 1-1-målet da Rosenborg til slutt vant 2-1 og sikret seg plass i cupfinalen 2. desember.

Om Bendtner spiller den er for tidlig å si. Utfallet av rettssaken kan være avgjørende for hvordan Bendtners framtidige liv på fotballbanen blir seende ut.

Uansett – det er ikke første gang den danske fotballspilleren har pådratt seg negativ oppmerksomhet for episoder utenfor fotballbanen

September 2018:

Ekstra Bladet og BT melder at Bendtner er siktet for vold mot en taxisjåfør i København. Taxiselskapet opplyser at sjåføren ble sendt til operasjon med brukket kjeve og at overfallsmannen var Bendtner.

11. oktober kom nyheten om at det er tatt ut tiltale mot Rosenborg-spilleren.

Mars 2014:

Bendtner ble straffet med bøter av sin engelske klubb Arsenal etter at den danske landslagsangriperen hadde dratt på byen i København uten å spørre om tillatelse.

Han var også innblandet i en episode med en taxisjåfør der han ifølge BT skal ha kneppet opp buksene og pisket taxien med beltet.

November 2013:

Ifølge avisen The Sun ble Bendtner anholdt og fikk en advarsel av politiet etter mistanke om hærverk i leiligheten der han bodde.

Bendtner har forklart at han sammen med noen venner ødela en dør ved bassengområdet etter at døren ikke ville åpne seg. Bendtner beklaget overfor sine naboer og sa at han trodde døren hadde satt seg fast.

Mars 2013:

Bendtner mistet førerkortet i tre år og fikk en bot på 842.000 kroner etter å ha kjørt med 1,75 i promille i en enveiskjørt gate i København.

Juni 2012:

Bendtner fikk 735.000 kroner i bot og en kamps karantene etter at han i EM-kampen mot Portugal viste fram sin boksershorts med reklame for et spillselskap. Dette selskapet betalte boten, men Bendtner måtte stå over VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia. Kampen endte for øvrig 0-0.

Mai 2012:

Bendtner fikk ifølge avisen Sunderland Echo en bot på 45.000 kroner etter flere trafikkforseelser. Da dansken ble vinket inn av politiet hadde han ikke førerkort med seg, ikke riktig forsikring på bilen og bilen var ikke registrert.

Februar 2012:

Bendtner mistet førerkortet i to måneder etter at han ble stoppet etter å ha kjørt langt over fartsgrensen. Ifølge chroniclelive.co.uk kjørte Bendtner i 166 km/t, noe som var 50 km/t over fartsgrensen på stedet.

Desember 2011:

Bendtner ble arrestert sammen med lagkamerat Lee Cattermole fra Sunderland for hærverk mot minst tre biler. Angivelig skulle de to ha sparket på bilenes sidespeil, men saken mot Bendtner ble siden lagt bort.

November 2011:

Bendtner ble anmeldt for vold mot en gjest på Hotel Marienlyst i Helsingør. Angriperen nøt alkohol sammen med flere danske landslagsspillere etter en privatlandskamp mot Sverige. Gjesten kom i klammeri med spillerne, og Bendtner ble senere anmeldt. Politiet gikk ikke videre med saken.

September 2011:

Bendtner ble anholdt i forbindelse med et slagsmål på Hilton Hotel i Gateshead, skriver chroniclelive.co.uk. Dansken ble anholdt for å sikre ro og orden.

Mai 2009:

Etter tap mot Manchester United i mesterligaen trakk den daværende Arsenal-spilleren på byen. Bilder av en tydelig beruset 21-åring, som med buksene på lårene ble hjulpet til bilen, gikk verden rundt. Arsenal-manager Arsène Wenger straffet dansken med bøter.

Fakta: Voldssaken 

Rosenborg-profilen Nicklas Bendtner møter fredag i retten i København, siktet for voldsbruk mot en drosjesjåfør. Dette er saken:

* Søndag 9. september anmeldte drosjeselskapet DanTaxi Nicklas Bendtner til politiet for vold mot en av selskapets sjåfører. Bendtners kjæreste, Philine Roepstorff, bekreftet senere på Instagram at Bendtner slo sjåføren én gang.

* Hva som skjedde forut for slaget er mer uklart. Ifølge Roepstorff oppførte sjåføren seg truende og kastet en flaske etter paret. Bendtner slo dermed i selvforsvar, hevder hun.

* Drosjesjåføren pådro seg dobbelt kjevebrudd og ble operert. Det fremgår av tiltalen at Bendtner slo sjåføren overende og deretter sparket ham i ansiktet, Fotballspilleren er tiltalt etter den milde voldsparagrafen i den danske straffeloven.

* Politiet har dessuten reist tiltale mot drosjesjåføren for forsøk på vold. Ifølge tiltalen har han kastet en gjenstand etter Bendtner og kjæresten uten å treffe dem.

* Bendtner er på sin side i tillegg tiltalt for å ha unnlatt å betale drosjeregningen på 52 kroner og for ikke å ha benyttet sikkerhetsbelte.

* Sjåføren er tiltalt for forsøk på vold, for å ha kjørt uten sikkerhetsbelte og for å ha snakket i mobiltelefonen under turen.

* Bendtner erkjenner ifølge advokat Anders Nemeth ikke straffskyld for voldsbruk. Heller ikke sjåføren erkjenner skyld etter tiltalen.

* Rosenborg har hele tiden henvist til at eventuelle reaksjoner mot Bendtner vil komme etter at en endelig dom foreligger.

(©NTB)