Foreslår nasjonalt forbud mot heliumballonger

Nyheter: Trondheim bystyre stemte nei til å forby salg av heliumballonger i byen. Samtidig stemte de ja til å foreslå nasjonalt forbud.

Miljøpartiet De Grønne i Trondheim foreslo i bystyret 1. februar å forby heliumballonger på kommunal grunn. Forslaget ble nedstemt. I stedet ble det vedtatt at ballongene må selges med en vekt i snora eller fortynnet helium, slik at de ikke flyr av gårde og havner i naturen. Det skriver Adresseavisen.

Verden snart tom for helium

– For oss er ikke forurensingen det største problemet med disse ballongene, men det at helium er en knapphetsressurs som verden snart er tom for. Om 20–30 år er det ikke noe helium igjen i verden. Helium brukes i medisin og forskning noe som er langt viktigere enn ballonger på 17. mai, sier Ola Lund Renolen (MDG) som er varaordfører i Trondheim til avisa.

Høyre var blant dem som stemte nei til forslaget om forbud. Samtidig fremmet de et tilleggsforslag om be å nasjonale myndigheter vurdere et nasjonalt forbud mot heliumballonger. Dette forslaget ble vedtatt.

Michael Momyr (H) begrunner forslaget med at det ikke vil ha noen effekt om kun Trondheim legger ned et forbud, og mener det er noe som bør ses på nasjonalt.

(©NTB)