Her kan du se 27 forslag som kan gi liv og røre i Kjøpmannsgata

Nyheter: Forslagene til ny utforming av områdene langs Kjøpmannsgata er nå utstilt i pop-up-galleri i Olavshallen.

Arkitektkonkurransen «Mellom byen og elva» skal legge til rette for nytt liv til gata og vollen ved den karakteristiske bryggerekka langs Nidelva i Trondheim.

Nå er de 27 forslagene som kom inn til konkurransen utstilt i Olavshallen.

Byplanlegger Maria Nervik er både glad og fornøyd og håper mange som har et hjerte for byen vil ta turen for å se det hun mener er mange svært gode forslag.

– Det har kommet inn veldig mye forskjellige ideer og et vidt spekter mellom store og små endringer, slik at vi har godt utgangspunkt for å velge hvor store inngrep vi ønsker å gjøre i et så viktig historisk område som Kjøpmannsgata, sier Nervik til nettstedet trondheim2030.no.

Forslag fra hele Norden

Landskapsarkitekter og arkitekter fra hele Norden har sendt inn forslag til den åpne idékonkurransen om hvordan byrommene i Kjøpmannsgata kan utformes.

Planen er å lage et nytt grøntområde i byen, formidle byens historie og understreke at Kjøpmannsgata og bryggerekka er byens møte med Nidelva.

Her kan du lese mer om Bryggerekka Bruktmarked.

Trondheim kommune og Statens Vegvesen lanserte konkurransen i vår.

Midtbykoordinator Grete Hennisen i Trondheim kommune sier det er flere mål med konkurransen.

– Vi ønsker at Kjøpmannsgata skal bli et enda mer attraktivt sted å være og ser fram til å lage et mer helhetlig område, sier hun til Trondheim24.no

Utstilllingen står gjennom hele sommeren og frem til 19.august.