Trøndelags egen operastjerne Randi Stene er castingansvarlig i Trondheim Symfoniorkester & Opera, og det er hun som har valgt ut sangerne som er med på konserten førstkommende torsdag

– Vi har hentet inn fem av de aller største talentene vi har i Norge idag, de er eliten av nye operatalenter i Norge i dag, og de er alle utrolig dyktige, forteller hun på telefon fra Danmark, hvor hun har bosted til daglig.

Nordisk operamiljø

Stene har i mange år fulgt operamiljøet i Norge og Norden tett.

Hun har jobbet med programmet til konserten en god stund allerede, og lovpriser de fem operaartistene som møter publikum i Olavshallen torsdag kveld.

En av dem er Astrid Nordstad fra Trondheim.

– Hun er nettopp ferdigutdannet fra Operahøyskolen i København og er en vanvittig god mezzosopran, forteller Stene.

Image with visual paralax effect

Randi Stene har håndplukket fem norske operatalenter til torsdagens Operafest med Trondheim Symfoniorkester & Opera. En av dem er Kristin Nordstad fra Trondheim.

– Flere har holdt på noe lenger enn de andre, og en av dem er ennå under utdanning, men alle har de til felles at de er godt i gang med sin operakarriere, forteller Stene.

 -Dette er sviskene fra den øverste hylle i operalitteraturen.

Til torsdagens festforestilling har hun plukket ut arier fra de største operakomponistene i verden.

– For en gangs skyld skal de bare synge de aller mest kjente operaperlene, dette er sviskene fra den øverste hylle i operalitteraturen, sier hun.

Hun ramser opp i fleng.

– Mozart, Rossini, Verdi, Bizet, Donizetti, Puccini, Wagner og Bernstein, det er bare godbiter på programmet!

Og for den som kanskje er på opera for første gang, er dette et reportoar som er «lett å ta inn», forteller hun.

Håndplukket gjeng

De fem operasangerne er alle plukket ut av Stene spesielt til operafesten på torsdag.

I tillegg til Astrid Nordstad kommer også Caroline Wettergren, Hamida Kristoffersen, Bror Magnus Tødenes og Emil Havold Neshagen, som fortsatt studerer ved Operahøyskolen i Oslo.

Stene lover at alle kommer til å levere sitt aller best på denne konserten.

– Det blir operaperler både fra Tryllefløyten, La Bohème, Tosca, Perlefiskerne og Rigoletto, og publikum vil nok sikkert dra kjensel på flere av dem, forteller Stene.

 – Folk i Trondheim har blitt veldig interessert i opera, sier Randi Stene.

Det hele bindes sammen av Stenes gode venninne og operakollega gjennom mange år, Solveig Kringlebotn.

– Hun skal være konferansier, og skal ikke synge selv denne gangen, men hun har også hatt regi og lagt til noen bevegelser slik at det blir litt mer liv på scenen, forteller hun.

– Hun synes det er veldig stas å få presentere de unge talentene på en slik kveld, forteller Stene.

Stadig mer populært

Hva er det med Opera som stadig trekker et større publikum?

– Det er mange ting som spiller inn, så det er vanskelig å gi et entydig svar på det. Men det har nok litt med selve strukturen i TSO å gjøre, at det de siste årene har blitt satset mye mer på denne sjangeren, og at det endelig begynner å bli mer etablert, også i Trondheim, forteller Randi Stene.

Hun har de siste årene vært med på jobbingen med å utvikle nye operaoppsetninger og å finne riktige sangere til riktige roller.

Hvordan har responsen vært blant publikum?

– Vi har lykkes ned å gjøre noen gode produksjoner i det siste, og det har nok også bidratt til at flere har fått øynene opp for sjangeren, sier hun.

Image with visual paralax effect

Bror Magnus Tødenes startet sin operakarriere allerede mens han studerte musikk ved NTNU i Trondheim. Foto: TSO

Allikevel håper Stene enda flere vil oppdage opera, og med torsdagens operafest har man en gylden sjanse til å få høre de aller mest kjente stykkene.

– Man må tørre å gå første gangen, så vil man kanskje oppdage at vi har vi veldig god kvalitet på det vi gjør, forteller hun.

Operafest spilles i Olavshallen torsdag kl 19.30.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre