Foto: Kjersti Lunden Nilsen.

Om arrangementet er et innlegg i debatten om plassering av ny mathall i midtbyen skal vi la være usagt, men sikkert er det at Byhaven kjøpesenter igjen drar igang aktiviteter som bygger omdømme som selve gourmetsenteret i midtbyen.

PS. Sjekk fullstendig liste over de 10 gourmetaktørene som deltar nederst i saken.

En av aktørene som deltar på gourmetdagene er ølbutikken Gulating:

– Mathall i Byhaven! Det hadde vært noe ja, gliser Tommy Holen Helland, ølentusiast og innehaver av ølbutikken Gulating.

Lørdag 6. april kjører han igang arrangementet «Møt et bryggeri».

– Denne gangen det våre venner i det trønderske mikrobryggeriet Hogna som tar turen til byen. De lover å ta med rikelig av gamle slagere, noe fatlagret og har også sagt at de kommer med en nyhet eller to. Vi har et eget lokale med skjenkebevilling i Byhaven, så dette blir bra!. Det er kun plass til et 30-talls mennesker, men det er fortsatt billetter igjen, sier Helland mellom slagene i butikken i kjelleren på Byhaven.

Les mer om Hogna brygg her

Image with visual paralax effect

Ølhund Tommy Holen Helland. Foto: Paul J. Aune

Lørdag ettermiddag, det altså. Men gourmetmarkedet på senteret åpner fredag klokka 11.00 og holder det gående til tilklokka 18.00. Lørdag er det 10.00-1700 som gjelder.

Disse aktørene deltar

En rekke aktører har meldt sin ankomst og trekker ut i fellesarealene for å vise frem hva de har å by på:

Alma Mater: Byhavens gourmet-flaggskip Alma Mater er selvskreven på et slik arrangement. Butikken og restauranten må kunne karakteriseres som et lite stykke autentisk Frankrike – i midtbyen. Skinker, pølser, oster og vin. Kvalitet i alle ledd. Drevet av Richard Raburski og kona Christina Christensen, som tidligere har drevet en restaurant i Frankrike som var oppført i Michelin-guiden.

Image with visual paralax effect

Rørosmat: Andelslag fra fjellheimen som byr på det meste av lokalproduserte delikatesser: Pølser, urter, vilt- og reinsdyrkjøtt, oster og mye, mye mer.

Olivenlunden: Gastronomisk spesialforretning for olivenolje, balsamico og andre kulinariske produkter fra Middelhavet.

Færsk: En av byens få rendyrkede delikatessebutikker med ferskvarer. Holder til i kjelleren på Byhaven. Kvalitetskjøtt, fisk og tilbehør. Mye godt til helgekosen her.

Rågo: Matkasseleverandør som har spesialisert seg på råvarer fra Trondheims kjøkkenhage – Frosta. Mye grønt, men også bakverk, ost og mye annet godt står på lista over produsenter som tilbys.

Fumo fra Budalen har også meldt sin ankomst. Dette er en gjeng matentusiaster som brenner for å gjøre verden oppmerksom på den rene smaken kjøtt får når det beiter i kulturlandskapet i Budalen. Viltkjøtt, røyking og mye annet står på menyen.

Gulating: Trøndelag er det området med flest mikrobryggerier, dette er butikken med det største lokale utvalget. Her fås også tilbehør og noe bryggeutstyr.

Cielo: Trondheims eneste håndverks sjokolade- og isleverandør tilbyr syndige og italiensk-inspirerte fristelser.

Ølsprøtt: Helsprø og lokal snacks basert på restene av lokal ølproduksjon.

Langøra kaffebrenneri: Kaffebrenneri med tilhold på Hjelseng Gård. Spennende og særegne smaker skapt av engasjerte folk med tilhold i Stjørdal.

Life: Rikt utvalg av ulik helsekost med fagutdannede medarbeidere.

Traktøren: Her finner du det meste av kjøkkenutstyret du trenger for å mekke et skikkelig gourmetmåltid. Og en del utstyr du ikke visste at du trengte..