Bygger ut flyplassen, men fortsetter veksten er kapasiteten sprengt i 2015

Nyheter: Se video av den nye terminalen, som blant annet får direkteadkomst fra toget.

Det var en lettere overrasket Høver som kunne motta både blomster og en gratisbillett tur/retur til en fritt valgt destinasjon i Norge fra Avinors lufthavnsjef Per Jarle Ingstad og Widerøes salgssjef Haakon Mack Overvaag.

– Jeg har akkurat besøkt kjæresten min som studerer i Trondheim, og hadde vel ikke forventet dette på veien tilbake til Oslo. Men det er veldig hyggelig, altså, sier hun lattermildt.

Runder snart fem millioner
Avinor og Trondheim lufthavn Værnes er i sluttfasen av flere utbyggingsarbeider, som vil gi lufthavnen en kapasitet til å kunne håndtere 5 millioner årlige passasjerer.

Men dersom veksten i flytrafikken fortsetter som i dag, kan kapasitetsgrensen være nådd så tidlig som i 2015.

Bare neste år er utlandstrafikken beregnet til å vokse med 10 prosent. Flere direkteruter vil dra opp tallene. Bare mellom 2003-2011 har direkterutene til utlandet hatt en gjennomsnittlig årlig vekst på over 13 prosent.

Region i vekst

-Veksten gjenspeiler utviklingen i regionen. Vi har høy sysselsetting, god kjøpekraft – og et næringsliv som blir stadig mer internasjonalt, sier lufthavnsjef Per Jarle Ingstad.

Han roser også flyselskapene, som har satset og utviklet rutetilbudet i takt med behovene i markedet.

Leder av det lokale luftfartsforumet, Arne Braut, sier at veksten i både tilbudet av ruter og antall reisende viser viktigheten av et godt samarbeid i regionen – og med flyselskapene.