Polske kaker, kjeks og andre søtsaker pryder hyllene i det nye, polske bakeriet som nylig åpnet i St. Olavs gate, vis a vis Lian-trikkens holdeplass.

Duften av nybakte brød og kaker henger i lufta da vi entrer det nye bakeriutsalget.

– Alt lages fra bunnen av her inne i bakeriet, slik at kundene våre selv kan se hvordan vi gjør det, forteller ekspeditør Agata.

Hun har bodd i Trondheim siden i fjor sommer og jobber nå på heltid i det nye bakeriet, som kjæresten driver.

Agata snakker varmt om de tradisjonelle bakervarene fra hjemlandet med et stort smil om munnen.

– Mange av kundene våre er norske, for ikke alle polakkene i byen har oppdaget oss ennå, forteller hun.

Trondheim24 er tidlig ute denne fredagen, og duften av ferske boller møter oss i døra. Helt siden klokka 0300 i natt har det vært aktivitet i bakeriet.

Brød, wienerbrød, boller med fyll. Eple og kanel  – eller aprikos – er bare noen av variantene. Og ostefyll.

– Vi bruker mange forskjellige ostetyper i bakervarene våre, det er den polske spesialitet, og du må smake!

Innehaver Kamil har startet bakeri sammen med han som drev skomaker her inntil i fjor sommer.

Annonsørinnhold:

Besøket tok fullstendig av da de disket opp med åtte retter som viste mangfoldet i det meksikanske kjøkkenet

Meksikansk mat er mer enn taco: Da gjengen på Frida restaurant disket opp med en åtteretter, lot ikke responsen vente på seg: Restauranten har vært så godt som fullbooket siden februar. Nå disker de opp med en ny og oppgradert variant av den populære tastingmenyen.

Ny utstilling markeres med gratis inngang og familieaktiviteter i pinsehelga

Gamlebyen på Sverresborg er en reise tilbake til Trondheim for 100 år siden. Nå faller den siste brikken på plass: Sparebanken.

Frida restaurant: Her får du en åtteretter til halv pris på hverdager

Frida restaurant klinker til med et tilbud du neppe har sett maken til i restaurantbyen Trondheim: 50 prosent rabatt på en åtteretters tastingmeny tirsdag, onsdag og torsdag!

Sammen har de mange planer for videre vekst, etterhvert. Men først skal de få gjort det kjent at byen har fått et nytt tilskudd på bakerifronten, og som har åpent alle dager.

Det er ikke mange ekte bakerier igjen i byen lenger, og dette vil de to vennene gjøre noe med.

– Hjemme i Polen er det mange bakerier og vi vil bidra til at Trondheim får et større utvalg, sier Kamil.

Vi kjøper med oss både rugbrød og «søtbrød» til helgefrokosten, og venter på at de nybakte bollene skal avkjøles.

–Vi vil gjerne by på det vi kan best, og har derfor ansatt både en baker og en konditor – her kan du få brød og bakverk og bestille kaker til en spesiell anledning. Eller kanskje du bare vil ha med noe godt hjem til familien i helga?

Boller på polsk. Eple, kanel, aprikos – og noen med ostefyll. Høres annerledes ut, men smaker himmelsk!

Agata kommer med en smaksprøve. Boller på polsk. Ostefyll og frukt. Det høres kanskje annerledes ut, men smaker himmelsk.

–Mange kommer hit nettopp på grunn av bollene, men vi har også mange andre spesialiteter, vi ønsker alle i Trondheim velkommen til å prøve, sier Agata med sitt vennlige smil.

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!