Sør-Trøndelag fylkeskommune har innført ny tilskuddsordning for kulturen i fylket, og gir fra neste år flerårig støtte til en rekke festivaler og kulturaktører.

En av de som nyter godt av den nye ordningen er Jazzfest som fra 2017 får 400.000 kroner i årlig tilskudd.

Det er en årlig økning på 100.000 i forhold til tidligere år.

Foto: Arne Hauge / Jazzfest

Daglig leder i Jazzfest, Ernst Wiggo Sandbakk, er glad for at de endelig får litt mer forutsigbarhet i den daglige driften.

– Dette betyr veldig mye tidsbesparelse med hensyn til søknader. Jeg bruker i snitt to uker på hver søknad til det offentlige. Da kan jeg jobbe med sponsorer i stedet, her har vi oppnådd mye på vårt nivå, men har fortsatt mye ugjort. Så dette er en god nyhet for oss, forteller han til Trondheim24.

Leder Per Olav Skurdal Hopsø (Ap) i komité for kultur, idrett, friluftsliv og folkehelse tror denne nyvinningen vil bidra til at flere tiltak i hele fylket vil se dagens lys.

– Jeg oppfordrer alle kommuner, lokale lag og foreninger til å merke seg den nye ordningen. Vi ønsker mer aktivitet og håper dette bidrar til nettopp det, sier Skurdal Hopsø.

Også barnefestivalen Juba Juba, Pstereo, Trondheim Calling, Jødisk kulturfestival, Bastard scenekunstfestival og Minimalen kortfilmfestival får flerårig støtte i den nye ordningen.

Daglig leder Astrid Cecilie Olaussen i Juba Juba er også godt fornøyd med den nye tildelingen.

–Dette gir oss god forutsigbarhet og mulighet til å fokusere på innhold framfor søknadsskriving. Det er motiverende å få denne tilliten fra Sør-Trøndelag Fylkeskommune og vi skal jobbe for å lage en best mulig barnefestival i årene som kommer, sier Olaussen til Trondheim24.

Barnekulturfestivalen Juba Juba i Trondheim er god tfornøyd med støtten over flere år. Foto: Christina Undrum Andersen

I denne første tildelingen gir Sør-Trøndelag fylkeskommune til sammen 2 millioner kroner til kulturen i 2017.  Tildelingene ble enstemmig vedtatt under fylkesutvalget tirsdag 6. desember.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre