Bergen har fått 200 millioner av staten for å ta vare på bryggene – nå er det Trondheims tur

Nyheter: Bryggene i Bergen har fått over 200 millioner kroner av staten for å vernes for ettertiden. Nå signaliserer riksantikvaren at han åpner lommeboka for Trondheims bryggerekke.

Riksantikvar Jørn Holme bekrefter at  staten vil være med i samarbeidet for å finne løsninger for hvordan de mest unike og særegne bryggene i Kjøpmannsgata kan tas vare på. En av bryggene som det har stått svært dårlig til med er Huitfeldt-brygga, melder adressa.no (BAK BETALINGSMUR).

I går var riksantikvaren i Trondheim for å møte representanter for Trondheim kommune, og se forfallet i bryggerekka med egne øyne.

En oversikt byantikvaren og fylkesantikvaren har fått utarbeidet viser at det trolig vil koste ca. 37,3 millioner å få sikret og ivaretatt de fem bryggene som er vurdert å være i fredningsklasse, på en forsvarlig måte.

Av dette er det beregnet at 25 millioner bør komme fra offentlige midler.

– Det er kritisk at dette arbeidet blir gjort nå, for å berge bryggene. Det er en jobb som må gjøres slik at det blir bruksbrygger. Det skjer veldig mye på dette området nå og vi håper at det kan ha en smitteeffekt til andre områder i byen, sier varaordfører Hilde Opoku til adressa.no.