Britannia Hotel fredes for godt

Nyheter: Britannia Hotel i Trondheim skal fredes for all ettertid. Dermed går legendariske Speilsalen og Palmehaven en trygg framtid i møte.

Fredningssaken omfatter nemlig Speilsalen i sin nåværende utstrekning og Palmehaven med takkonstruksjon. Det samme gjelder Arne Korsmos trapperom fra første etasje til kjeller, med tilhørende telefonboks, går det fram av en pressemelding fra Trøndelag fylkeskommune.

Det er fylkeskommunen som kunngjør oppstarten av fredningssaken.

annonse

Et av Norges eldste

Hotellet er et av Norges eldste, og det har vært i kontinuerlig drift siden 1870-tallet. Det har vært midlertidig fredet siden den omfattende rehabiliteringen i 2017–2019.

– Britannia Hotel er noe av det ypperste som finnes av hoteller i det nordenfjeldske Norge. Britannia har en posisjon som gjør at det er kjent, ikke bare i Trondheimsregionen, men over hele landet, sier fylkesantikvar Anne Bjørg Evensen Svestad.

annonse

Samarbeid

Hun understreker at fredningen skjer i tett samarbeid med eierne, EC Dahls Eiendom. Selve prosessen er ventet å ta omkring et år, og det er Riksantikvaren som har siste ord i saken.

(©NTB)

[email protected]