Iransk asylsøker fengslet for brannstiftelse i trehusbebyggelse

Nyheter: En iransk asylsøker har innrømmet at han sto bak brannen i trehusbebyggelsen i Kirkegata i Levanger mandag. Onsdag ble han varetektsfengslet i fire uker.

Mannen ble pågrepet mandag kveld og innrømmet i avhørene med politiet dagen etter at han hadde tent på inne i leiligheten sin. Han var først siktet for grovt skadeverk, men politiet endret siktelsen til å gjelde mordbrann. Ingen personer ble skadd i brannen.

Vi ELSKER Skuret! Vi synes det er så vakkert at det er de beste interiørmagasin verdig, selv om vi forstår at ikke...

Posted by Kafe Skuret on Måndag 2. august 2021

Brukte tennveske

Onsdag ble han framstilt for fengsling i Inntrøndelag tingrett, der han erkjente straffskyld. Ifølge fengslingskjennelsen har han forklart at han brukte tennvæske for å tenne på sengen sin, og han var klar over at det oppholdt seg andre mennesker i bygningen da han startet brannen. Han ble fengslet i fire uker begrunnet i unndragelsesfare, skriver Adresseavisen.

Mannen har i avhør fortalt at misnøye og frustrasjon omkring avslaget på asylsøknaden var bakgrunnen for at han startet brannen. Han har vært bosatt i Kirkegata det siste året, ifølge Trønder-Avisa.

– Han har oppgitt misnøye og frustrasjon i forbindelse med sin livssituasjon som motiv for å tenne på. Mannen fikk endelig avslag på sin asylsøknad og skulle sendes ut i 2016. Siden har det vært problemer med å fastslå hans identitet, sa etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger lensmannskontor til Adresseavisen tirsdag.

25 evakuert

25 beboere ble evakuert i forbindelse med brannen, som startet i 7.30-tiden mandag morgen. Senere på dagen kunne noen av dem flytte tilbake. Brannen oppsto i en leilighet, og flammene spredte seg til en naboleilighet. Trehuset som brant, skal ha blitt oppført i 1897.