Bonde på byen klikket i fylla, slo bartender til blods i ansiktet med ølglass

Nyheter: Gjerningsmannen (26) hevdet i retten at noen kunne ha puttet GHB i drinken hans, men ble ikke trodd i retten. Nå er han dømt til fem måneders fengsel.

Hendelsen skjedde en fredag i november da gjerningsmannen – som kommer utenbys fra og er bonde –  hadde vært på et fuktig julebord. Deretter dro de på Solsiden hvor det ifølge tiltalte ble drukket øl og tequila-shots.

Nektet servering

Ifølge dommen stod gjerningsmannen i baren for å kjøpe mer alkohol og klokka begynte å nærme seg halv to men da ble han nektet servering av bartenderen.

LES OGSÅ: Mange slåsskjemper på byen i natt – politiet ba folk komme seg hjem

Tiltalte ble likevel stående i baren og snakke med en annen person. Uten forvarsel tar tiltalte det tomme ølglasset sitt og knuser det med stor kraft i ansiktet til bartenderen.  Ølglasset ble pulverisert og det oppsto et 5-6 cm langt kutt med det resultat at bartenderen blødde kraftig.  Bartenderen fikk deretter raskt tak i tiltalte og overleverte ham til dørvaktene og politiet ble kontaktet. Det måtte sys til sammen 11 sting.

Erkjenner hendelsforløpet

Gjerningsmannen erkjenner handlingen, men hevdet at han ikke husket noe av det som skjedde. Forsvareren prosederte på at det ikke kunne utelukkes at gjerningsmannen uforskyldt kan ha fått i seg et ukjent rusmiddel som GHB, eller at det har oppstått en form for atypisk rus som gjorde at han ble bevisstløs i straffelovens forstand.

Forsvareren underbygget dette med at tiltalte er tidligere ustraffet og at de innkalte vitnene aldri har opplevd han som agressiv i fylla.

Retten fant ikke at forsvarerens anførsler kunne lede til frifinnelse og mente rusen var selvforskyldt. Promillen ble på polititasjonen målt til 1,71.

Tiltalte ble dømt til fem måneders fengsel og til å betale 25.000,- i oppreisning til bartenderen.