Bombegruppe på vei etter etter funn av mistenkelig gjenstand på Flatåsen

Nyheter: Politiet i Trøndelag har sperret av en oppgang i en blokk i bydelen Flatåsen i Trondheim kommune etter funn av en gjenstand. Bombegruppen er nå på vei fra Oslo.

– Det er funnet en gjenstand som fremstår som såpass mistenkelig at vi gjennom dialog med bombegruppa i Oslo har bestemt at de skal komme og ta en titt på den. Derfor er vi nå i en ventefase hvor vi sørger for at ingen tar seg inn i det avsperrede området, sier stabssjef Torgeir Moholt i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Han regner med at bombegruppen vil være på plass på stedet i 14-tiden.

Vi ELSKER Skuret! Vi synes det er så vakkert at det er de beste interiørmagasin verdig, selv om vi forstår at ikke...

Posted by Kafe Skuret on Måndag 2. august 2021

Evakuering

Politiet har nå iverksatt evakuering av oppgangen og sperret av den fire etasjer høye blokken der gjenstanden ble funnet. De ønsker samtidig ikke trafikk i området.

Politiet fikk melding om den mistenkelige gjenstanden like før klokken 10 mandag formiddag. Moholt vet ikke hva det er ved gjenstanden som gjør at den er ansett som mistenkelig.

– Den fremsto først som mistenkelig for dem som fant den, og senere for politiet som kom til stedet. Derfor ønsket vi bistand fra bombegruppa for å håndtere den, sier Moholt.

Han vet foreløpig ikke hvor mange som er evakuert.

– Vi er i dialog med alle leilighetene i blokken, men dette skjer jo på et tidspunkt der mange er på skole og jobb, sier Moholt.

En kvinne som bor i borettslaget, sier til Adresseavisen at det har vært mange politifolk, brannfolk og helsepersonell på stedet.

Ifølge NRK har politiet tatt i bruk stigebil fra brannvesenet for å komme seg opp på verandaer.

– Vi vil ikke at folk skal gå forbi denne gjenstanden i trappeoppgangen. Da må vi ta ut folk via verandaer, sier Moholt til NRK.

(©NTB)