Blix ferdig som redaktør i Adresseavisen

Nyheter: Arne Blix har i dag orientert styret i Adresseavisen om at han ønsker å fratre som sjefredaktør i Adresseavisen innen 1. juni 2015.

Styret har akseptert Arne Blix sitt ønske.

– Vi går inn i en utviklingstid som er annerledes både i perspektiv og tempo. Flyttingen av lokaler til byen er mer enn en flytting, det er starten på noe nytt. Jeg vil ikke at det skal være slutten på noe gammelt. Det blir en fantastisk mulighet for Adresseavisen.  Jeg er hverken sliten eller syk, sa sjefredaktøren på informasjonsmøtet til de ansatte, ifølge egen avis.

Mediekrise

Arne Blix har styrt Adressa-skuta gjennom en mediekrise som har rammet spesielt papirutgaven hardt. Opplaget har stupt fra 86.570 i 2003, til 67.325 ifjor. Inntektene fra annonser er også på vei ned. Bare i tredje kvartal i år mistet Polaris Media 19 prosent av annonseinntektene totalt i hele konsernet.

I Adresseavisen var tallet høyere.

Som resten av mediehusene i Norge er Polaris i ferd med å gjennomføre store kostnadsreduksjoner. Selskapet skal etter planen kutte 260 millioner innen utgangen av 2016.

Det er nedsatt et ansettelsesutvalg for å finne Are Blix sin erstatter. Ansettelsesutvalget består av styrets leder i Adresseavisen og Adresseavisen Gruppen AS Per Axel Koch, styremedlem Vigdis Moe Skarstein og ansatterepr. Hilde Østmoe, samt konsernstyrets leder Bernt Olufsen.

– Jeg er sikker på at det vil være mange gode kandidater til stillingen som sjefredaktør i Adresseavisen, en av de mest spennende sjefredaktørstillinger i norske medieselskaper, uttaler styreleder Per Axel Koch i en pressemelding.

Styret i Adresseavisen og Adresseavisen Gruppen sier videre i meldingen at Arne Blix har gjort en imponerende innsats som sjefredaktør i Adresseavisen siden han begynte i stillingen i 2007.

– De syv årene Arne Blix har vært sjefredaktør har i betydelig grad vært preget av den digitale transformasjonen, og store og krevende omstillinger. Adresseavisen har i dag en sterk digital posisjon og er godt posisjonert for fortsatt digital fremgang, samtidig som papiravisen fortsatt står sterkt i Midt-Norge. Adresseavisen er et ledende regionalt mediehus i Norge, og er samtidig største mediehus i Polaris Media.

Arne Blix begynte i Adresseavisen i 1985 og har vært redaktør siden 1995, først som med ansvar for utvikling og kompetanse og senere som nyhetsredaktør. Han ledet arbeidet med omleggingen av Adresseavisen fra fullformat til tabloid.

Blix er utdannet jurist og studerte jus på egen hånd mens han var VGs eneste journalist i Midt-Norge.

Han har også skrevet lærebok i journalistikk, bygget opp journalistutdanningen i Bodø og var amanuensis i journalistikk i 1988. Internt i Adressavisen skapte han «Adressaskolen».