Blir anmeldt etter å ha fyrt av rakettbatteri blant trehusene på Møllenberg

Nyheter: Å fyre opp fyrverkeri fra en veranda ser vi på som alvorlig, sier politiet.

Politi, brann- og helsevesen rykket ut med store ressurser til Møllenberg natt til 18 mai etter at politiet fikk inn flere meldinger om at det ble skutt opp fyrverkeri i boligområdet som består av vernede trehus. Etterhvert ble det klart at en beboer hadde skutt opp et rakettbatteri fra en veranda. Noe av fyrverkeriet havnet på et tak i nabolaget, ifølge politiet:

– Dette er trehusbebyggelse. Å fyre opp fyrverkeri fra en veranda ser vi på som alvorlig. Personen som har gjort dette vil bli anmeldt, opplyser politiet til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Den eller de som stod bak kan forvente seg en klekkelig bot.

Naboer forteller til avisen av at de våknet av voldsomme smell og at det var et såkalt fyrverkeri-batteri som ble avfyrt fra verandaen.

– Dette kan ikke fortsette på denne måten. Dette er farlig for småbarnsfamiliene i området, sier en nabo til avisen.

Også brannvesenet tar saken alvorlig: 

«Møllenberg er en av de bydelene vi i brannvesenet holder ekstra øye med. Mange av trehusene er verneverdige og over hundre år gamle. De vil vi ta vare på, og viktigst av alt: Vi vil at alle de som bor der skal kunne sove godt om natta. Sent i går kveld ble det avfyrt fyrverkeri på Møllenberg. Det ble ingen storbrann denne gangen, heldigvis. Det burde være unødvendig å si, men det er forbudt å tenne fyrverkeri i Trondheim sentrum. Hele året», skriver Trøndelag brann- og redningstjeneste IKS i en post på Facebook.