Utstillingen åpner 8. november og vil vise fram 96 malerier og kollasjer fra hele kunstnerens karriere. Maleriene «Før deportasjon» og «Fra havna» er malt spesielt til utstillingen og vises for aller første gang.
Utstillingen er et samarbeid mellom Trondheim kunstmuseum og Henie Onstad, og kommer til Trondheim 23. mars – 1. september 2019 – i TKM Bispegata.

– En personlighet

Bleken både jobber og bor i Trondheim der han ble født 9. januar 1929. Her er han er en sentral personlighet, og i det offentlige rom er han en kjent debattant og skribent, med et sterkt politisk engasjement, som kan leses i mange av verkene hans.

Som kunstner veksler han mellom medier som maleri, kollasj, litografi og kulltegning.

– En annen måte å tenke på

– Jeg var 16 år da jeg oppdaget Blekens arbeider for første gang. Han ga et blikk inn i en annen måte å tenke på, og har fortsatt å imponere med sitt engasjement. Henie Onstad Kunstsenter er stolte av å presentere denne utstillingen. Her viser vi en av Norges mest fremtredende malere som er like aktiv i sitt nittiende år, sier Tone Hansen, direktør for Henie Onstad Kunstsenter.

Utstillingen viser verk fra 1948 og fram til i dag, og omfatter innlånte verk fra private og offentlige samlinger, samt museer og kunstneren selv.