Black Debbath leter etter lokal gitarhelt for gjesteopptreden på Byscenen

Nyheter: Black Debbath leter etter Ronni le Tekrø-vikarer for å spille norsk barsk metal

Når Black Debbath legger ut på turné i kjølvannet av «Norsk Barsk Metal»-albumet, trenger de en vikargitarist for selveste Ronni Le Tekrø. Nå oppfordrer de lokale gitarhelter til å melde seg.

Det er snakk om å spille gitarsoloen på låten «Tons of Rock», der Le Tekrø er å høre på albumet som nå er ute.

I den ferske musikkvideoen til låten dukker en forsovet TNT-gitarist ikke opp på scenen – og det vil Ronni Le Tekrø heller ikke gjøre på den forestående turneen, lyder det fra Duplex-hold.

Gjestesolo

– Det har derfor oppstått et akutt behov for vikargitarist på hvert spillested som kan spille gjestesoloen på angjeldende låt. Black Debbath innkaller derfor til en gitaristkonkurranse hvor hvert steds håpefulle sologitarister oppfordres til å vise sine kunster, heter det fra bandet.

Nå må potensielle gitarhelter lære seg soloen, filme seg selv mens de spiller den og legge videoen på Black Debbaths Facebook-side. Vinneren på hvert sted får både spille på scenen på eget hjemsted med Black Debbath, og får også to festivalpass til festivalen Tons of Rock – som låten er en hyllest til.

– Det vil bli kåret en supervinner, lokker bandet: Den beste gitaristen fra hele turen som vil få stå på scenen sammen med både Black Debbath og Ronni Le Tekrø på Tons of Rock i 2019.

«Norsk Barsk Metal» utkom 26. oktober, og er den åttende langspilleren ut i rekken – tre år etter forrige. Det bys på titler som «1001-1002-1003», «Hele Norge Roper Ulv» og «Følelsesmessig Inkontinent».

Her kan lokale gitarhelter rykke inn

* 9. november – Horten, Glassmagasinet

* 10. november – Drammen, Union Scene

* 16. november – Hamar, Gregers

* 17. november – Trondheim, Byscenen

* 23. november – Kongsberg, Energimølla

* 24. november – Porsgrunn, RIP

* 29. november – Stavanger, Folken

* 30. november – Bergen, Hulen

* 1. desember – Haugesund, Flytten

* 18. januar – Ålesund, Terminalen

* 19. januar – Lillehammer, Felix

* 25. januar – Ål, Sundreball

* 26. januar – Raufoss, RetroBar

* 1. februar – Fredrikstad, Gamlebyen Kulturhus

* 2. februar – Oslo, Rockefeller