Bestefar voldtok barnebarnet gjentatte ganger: Dømt til seks års fengsel

Nyheter: Jenta var sju år da overgrepene startet. De skjedde mens bestefaren passet henne og ble gjennomført i forbindelse med at jenta skulle legge seg og bestefaren sa at de skulle ha «kosestund».

Kosestund

Overgrepene skjedde flere ganger i året hjemme hos bestefaren og hjemme hos jenta på Østlandet fram til jenta var 13 år gammel. Saken ble anmeldt til politiet i 2019. Da hadde det gått noen år siden det siste overgrepet hadde funnet sted.

– Etter bevisførselen er det ikke rimelig tvil om at det dreier seg om totalt minst 15 slike hendelser, skriver Borgarting lagmannsrett i dommen som ble avsagt tirsdag.

10 år

I lagmannsretten erkjente mannen enkelte tilfeller av overgrep mot jenta i perioden etter at hun var ti år. Han benektet samtidig flere episoder. Lagmannsretten mener at mannens forklaring ikke er troverdig når det gjelder tidsrom, antall og art av overgrep.

– Tiltaltes forklaring i ankeforhandlingen fremsto også som til dels selvmotsigende, bagatelliserende og bortforklarende, står det i dommen.

I Oslo tingrett ble mannen i fjor sommer også dømt for besittelse av store mengder overgrepsmateriale, men han anket ikke dommen på dette punktet.

Lagmannsretten dømte ham til seks års fengsel, kontaktforbud mot barnebarnet i fem år og oppreisningserstatning på 300.000 kroner. Det er det samme som han ble dømt til i tingretten.

(©NTB)