Berusede menn funnet i to snøskavler i Trondheim

Nyheter: Politiet i Trondheim har fått to meldinger om berusede menn i snøskavler på morgenen første juledag. Det er minusgrader og politiet ber folk passe på hverandre.

– Det er ikke lurt. Det tar ikke så lang tid før man blir ganske nedkjølt i denne kulden, så folk må ta vare på hverandre, sier operasjonsleder Anlaug Oseid i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Hun sier at det har vært 12–14 minusgrader i området.

Den første meldingen om mann i snøskavl kom inn til politiet klokka 5.50. Det var Trygghetspatruljen som hadde oppdaget ham på Saupstad i Trondheim.

– Det var en meget full mann i begynnelsen av 30-årene som ikke klarte å ta vare på seg selv. Han kavet rundt og ble kjørt hjem, opplyser operasjonslederen.

Ropte og kavet

Noen timer senere fikk politiet melding om en mann som lå i en snøskavl på Lade i Trondheim. Det var tilfeldig forbipasserende som hadde oppdaget ham.

– Han kom seg ikke opp og lå og ropte og kavet, sier Oseid.

Mannen var veldig kald og ble kjørt til legevakten for sjekk. Han beskrives som svært beruset, og klarte ikke engang å si hva han het. Politiet antar at han er i 60-årene.

Stakk fra fest

I løpet av morgentimene første juledag har politiet i Trøndelag også vært involvert i en tredje kuldehendelse.

En gjeng 19- og 20-åringer hadde fest i en bolig på Storås i Meldal.

– Det var mye berusede folk til stede, og plutselig sa en av dem at han skulle hjem og gikk ut i kulden med lite klær. Han bodde ikke engang i nærheten, opplyser operasjonslederen.

Etter at mannen hadde vært borte i et kvarter, tilkalte bekymrede kompiser politiet. Heldigvis kom mannen senere tilbake til festen på egen hånd.

Ber folk ta ansvar

På generell basis ber politiet folk om å ta vare på hverandre for å unngå farlige episoder i kulden.

– Det handler om å ta ansvar for hverandre. Hvis noen er for berusede, bør man prøve å holde dem igjen, og ikke la dem få gå ut i den kalde luften. Men jeg skjønner det kan være vanskelig når kanskje flere er beruset, sier Oseid.

Hun forteller at natt til første juledag ellers har vært veldig rolig i området.

(©NTB)