MGP-kjenninger leser opp poengene lørdag: Jeg skal nyte det, sier Margaret Berger

Nyheter: MGP-finalen går av stabelen i Trondheim lørdag 15. februar, og NRK lar kjente MGP-profiler trå til som poengopplesere på vegne av sine landsdeler.

Ti finalister skal lørdag bli til én, og ifølge NRK vil stemmeopplesningen lørdag skje i storstilt «Eurovision-stil».

Når de ti finalistene har opptrådt åpner avstemningen på nrk.no/stem. Alle som skal stemme må så velge hvilken landsdel de stemmer fra. Alle har tre stemmer hver i første avstemning.

Deretter blir ti finalister til fire, et utdrag fra de fire opptredenene følger og folk kan stemme på nytt. Stemmene nullstilles, og alle har tre stemmer hver.

Av de fire utropes nå de to med flest stemmer. Disse to skal opptre på nytt, avstemningen åpnes på ny – med nye tre stemmer på alle som vil være med på å gi poeng.

Nervepirrende

Så venter en nervepirrende poengopplesing for de to finalistene, og her trår kjente MGP-profiler til og leser opp stemmene fra sine respektive landsdeler:

Margaret Berger leser opp stemmene fra Midt-Norge, Tom Hugo Hermansen for Sør-Norge, Bjørn Johan Muri for Vest-Norge, Åge Sten Nilsen for Øst-Norge og Agnete Johnsen for Nord-Norge.

– For trønderen i meg er det spesielt stas med finale i Trondheim i år, og jeg gleder meg til å delta som poengoppleser. En ting jeg ser skikkelig fram til er å ta meg veldig god tid fra jeg åpner konvolutten til jeg sier hva som står der. Jeg vet hvordan det føles å vente på de tallene, så jeg skal nyte øyeblikket, sier Margaret Berger i en kommentar.

Berger har gjort det best i ESC for Norge siden Alexander Rybak med en fjerdeplass i 2013. Hun deltok med sangen «I Feed You My Love».

Vinneren får æren av å representere Norge i Eurovision Song Contest i første semifinale 12. mai og forhåpentligvis videre i finalen 16. mai.