Bendtner før Salzburg-kampen: Vi skal vise fansen

Nyheter: Nicklas Bendtner mener Rosenborg-fansen kan forvente underholdning i torsdagens europaligakamp mot Salzburg på Lerkendal.

Rosenborg har så godt som vunnet gull i årets eliteserie, men i europaligaen står laget uten seier.

Hittil er det blitt tap for Salzburg, Leipzig og Celtic, og trønderne står med 1-7 i målforskjell. Uten poeng etter tre kamper, skal det mirakler til for at klubben tar seg videre fra gruppespillet.

Bendtner tror nettopp det kan gjøre at laget slipper seg mer løs i torsdagens hjemmekamp mot Salzburg, som topper gruppen med full pott.

– Ja, jeg tror vi kanskje kan spille litt mer fritt i hvert fall, fordi vi står uten poeng og ikke har mulighet for å nå avansement, så vi skal vise at vi kan levere en god kamp, sier Bendtner i et intervju på RBKs nettsider.

– Jeg tror vi kanskje kan vise noen mer positive sider enn å spille med håndbremsen på, at folk virkelig prøver på noen forskjellige ting og at vi kan få til et godt spill.

Fokus på seriegull

Dansken innrømmer at det å sikre gull i eliteserien nå er førsteprioritet. Med seier i bortekampen mot Start søndag, sikrer klubben sitt 26. seriegull.

– Vi snakker om det å ikke se framover, men nå er vi i en så gunstig posisjon at på søndag, da skal vi ha poeng, og vi skal gjøre serien ferdig. Så det kan godt være at vi har et blikk mot det nå, fordi det ikke er noen sjanse i europaligaen, men vi skal gå ut og spille en god kamp og prøve å vise fansen noe godt fotballspill.

Bendtner ønsker revansj etter det ydmykende 0-3-tapet for Salzburg i Østerrike sist runde, men han mener også at det er en nivåforskjell mellom lagene.

– Vi kunne nok godt ha gjort det bedre i visse kamper, men jeg tror at man må anerkjenne at Leipzig og Salzburg er et nivå over oss, og det viser de også i kampene. Så hvis du ser på det totalt sett, så er det nok fortjent at de vant de kampene.

– Men vi føler at vi kunne ha gjort litt mer i de kampene enn hva vi viste, så det vil vi selvfølgelig gjerne vise på torsdag og få en revansj for det.

Ingen Reginiussen

Midtstopper Tore Reginiussen ble skadd i eliteseriekampen mot Odd søndag og må stå over kampen mot Salzburg.

– Tore tråkket skikkelig over og kan ikke spille mot Salzburg. Men det skal ikke være noe fare for kampen mot Start på søndag, sier medisinsk koordinator Haakon Schwabe til rbk.no.

Dermed ligger det an til at Reginiussen også kan spille for Norge i nasjonsligakampene mot Slovenia og Kypros senere i måneden.