Bendtner-magi senket Lillestrøm i mesterfinalen

Nyheter: Rosenborg kom til Åråsen med et B-preget lag, men VM-jagende Nicklas Bendtner sparte ikke på noe i 1-0-seieren i mesterfinalen mot Lillestrøm.

30-åringen jager plass i den danske VM-troppen til Åge Hareide. Mot LSK hadde RBK-trener Kåre Ingebrigtsen plassert Bendtner i en fri rolle bakk de tre angriperne. Der boltret den tidligere Arsenal-spissen seg.

Sju minutter inn i annen omgang fikk man se hvorfor Bendtner har et så stort navn hjemme i Danmark. RBKs nummer ni fintet og løp forbi flere Lillestrøm-forsvarere før han nydelig løftet ballen opp i hjørnet bak en sjanseløs Marko Maric.

Scoringen ble den store beholdningen i supercupkampen. Tidvis viste Bendtner et nivå som ikke alle RBK-reservene hang med på. Hans pasninger, opplegg og invitasjoner ble ikke alltid utnyttet av de unge lagkameratene.

– Det er alltid godt å score, men målet betyr ikke voldsomt mye. Jeg vil heller score i ligaen, men vi fikk enda et trofé. Det var ikke én spiller som vant trofeet, men hele laget, sa Bendtner.

Bar kapteinsbindet

Han spilte for øvrig med kapteinsbindet torsdag. Mannen som kan bli dansk VM-joker kledde rollen som kaptein. Kun én gang tidligere har angriperen vært kaptein. Det var for det danske landslaget.

– Det er selvfølgelig en ære og en stor ting å være kaptein. Det passet meg fint, sa Bendtner, som ikke var så veldig interessert i å snakke om sommerens fotball-VM.

30-åringen hadde lakkert neglene svarte for anledningen, men da pressen spurte om han kunne holde opp hendene foran kameraene i pressesonen, var svaret nei.

– Jeg gjør som det passer meg, var alt Bendtner ville si om hvorfor han hadde pyntet neglene.

Vil se Bendtner i VM

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen har tidligere spilt for Lillestrøm. Før kampen fikk han stor applaus fra Kanarifansen.

Slik opplevde RBK-sjefen vinnermålet til Bendtner:

– Vi sto med god vinkel til oppvisningen hans. Han driver i perioder med en annen idrett enn de andre i Eliteserien. Vi ser det på trening også. Nå fikk vi en liten godbit i match. Det var et klassemål, sa Ingebrigtsen.

Han vil se angriperen i fotball-VM, selv om vil bety at Bendtner går glipp av RBK-kamper.

– Folk ser at han spiller jevnt og trutt, er i god form og ikke minst viser fram den der (scoringen). Jeg tror Danmark trenger Nicklas i VM, sa Ingebrigtsen.

– Hvordan smaker mestertriumfen?

– Det smaker utrolig godt. Bedre enn i fjor. Det var mange unggutter som ville vise seg fram. De var litt preget da de spilte cupkamp i forrige uke (RBK slet seg videre mot Trygg/Lade), men slapp seg løs i dag. En seier for young boys, humret Ingebrigtsen og hadde nok tankene mot det sveitsiske topplaget med samme navn.

Skuffet Erlandsen

Det kunne blitt mange flere mål i møtet mellom fjorårets serie- og cupmester. Mot slutten jaget Lillestrøm mål, men uten å få uttelling for store sjanser.

– Vi skapte nok, Rosenborg har relativt lite, men vi taper matchen og da er det ikke så mye mer å si, sukket LSK-trener Arne Erlandsen.

Han var tydelig skuffet og heller ikke helt enig i at RBK kom med et B-preget lag.

– Jeg føler ikke Bendtner er en B-spiller. RBK stilte med dem de mente var best. Jeg må konsentrere meg om eget lag, fortsatte trenerveteranen.

Årets supercup skulle egentlig vært spilt 5. mars, men snø og kulde tvang fram en utsettelse. Åråsen badet i snø, og lagene gikk i stedet inn i LSK-hallen og spilte treningskamp.

Torsdag var det vårlig i Lillestrøm. Åråsen badet i sol, selv om småsur trekk vitnet om at sommeren fortsatt er et stykke unna. Bendtner oppsummerte vel temperaturen der han løp rundt i vanter i slutten av april.