Bendtner i kjempeform etter soning i Danmark

Nyheter: Nicklas Bendtner gjennomførte et strengt treningsregime mens han sonet voldsdom i Danmark. Nå er han tilbake på Lerkendal og klar for sesongoppkjøring med RBK.

Mandag stilte den danske spissen opp til sin første RBK-trening i 2019 etter at han 3. januar startet å sone voldsdommen på 50 dager med fotlenke i sitt eget hjem i København.

Seks timers trening pr dag

– Jeg er ferdig med den perioden som har vært og er spent på den nye sesongen, sier Bendtner i et intervju på klubbens hjemmesider.

Han forteller at dagene under soning blant annet besto i seks timers trening mandag til lørdag.

– Jeg har trent utrolig hardt og fokusert, sier Bendtner.

Resultatet av hardkjøret er at den danske fysioterapeuten Thomas Jørgensen, som spesialsydde treningsopplegget for 31-åringen, mener den tidligere Arsenal-spissen er i sin beste forfatning på «mange, mange år», skriver VG.

Mistet friheten

Utenom trening var reglene at han kun fikk være innenfor husets fire vegger.

– Det verste er at man ikke har friheten. Men det skal jo være en straff og det har jeg også merket, sier Bendtner om soningen.

Mens han sonet fikk han besøk av blant andre RBKs nye trener Eirik Horneland. De snakket sammen om forventningene foran den kommende sesongen.

– Det satte jeg stor pris på, og det viser en respekt som jeg synes er viktig, sier den ferdigsonede spissen, som har høye forventninger til den kommende sesongen.

– Personlig fikk jeg ikke ut alt jeg ønsket for laget og meg selv i fjor. Og slik vil jeg ikke har det i år. Jeg regner med å få flere sjanser i år og dermed også flere mål. Det handler bare om å være skjerpet, være ydmyk foran oppgavene mine og jobbe sammen.