Den tidligere Arsenal- og Juventus-spilleren sendte Rosenborg i ledelsen allerede etter to minutter. Pål André Helland headet et innlegg fra Milan Jevtovic i tverrliggeren, og Bendtner klinket inn returen fra kloss hold.

Mål nummer to kom fra straffemerket. Dansken ble selv revet ned innenfor 16-meteren av Robert Lundström rett før pause, og fra elleve meter sendte RBK-spissen keeper Adam Larsen Kwarasey den ene veien, og ballen den andre.

Det var 29-åringens 12. seriemål for sesongen.

– Jeg synes vi lyktes med mange ting i annen omgang. Vi var ikke like mye på i første omgang, men vi scoret to mål og var foran. I dag var det viktig for oss å få en seier, sa Bendtner til Eurosport etter kampen.

– Cupexiten (mot Vålerenga) var skuffende for oss, men det er en kamp vi har lagt bak oss. For å prestere i Europa må vi holde et høyt nivå i ligaen. I forrige kamp (mot Real Sociedad) ble vi utspilt, men vi reiste oss i dag og vant 3-0. Det er fullt fortjent, fortsatte han.

Anders Trondsen fulgte opp Bendtners innsats i første omgang med å åpne målkontoen i Rosenborg og sikret 3-0-seier med en markkryper fra utenfor 16-meteren etter 69 minutter.

Image with visual paralax effect

Bengalske lys på tribunen før eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Vålerenga på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Øker forspranget

Tabelltoeren før runden, Sarpsborg, satset tidligere søndag var å spare spillere til cupens semifinale mot Vålerenga onsdag, og feilet kraftig da Tromsø vant 5-0. Brann tok over annenplassen på tabellen, men opp til Rosenborg skiller det sju poeng etter RBKs seier mot Vålerenga.

Etter RBKs drømmestart på kampen mot Vålerenga søndag var ikke hjemmelaget langt unna å gi VIF et gratis mål. I det 21. minutt slo Marius Lundemo en altfor kort støttepasning til André Hansen, men Daniel Berntsen klarte akkurat ikke å snappe ballen før Hansen kom ut og beinet den bort.

Åtte minutter senere var Rosenborg tilbake i førersetet. Helland snappet ballen fra Magnus Lekven, før han satte på turboen. Vingen klinket til mot lengste stolpe, men skuddet strøk stolpen.

Fine kombinasjoner

Over i annen omgang kombinerte hjemmelaget fint nok en gang. Vegar Eggen Hedenstad, Mike Jensen og Helland spilte ballen mellom seg, før Bendtner fikk den på 16-meteren. Spissen prøvde seg med en frekk chipp til Jensen på vei gjennom, men Vålerenga-forsvaret fikk rensket unna til corner i siste liten.

Rosenborgs danske duo Bendtner og Jensen prøvde samme oppskrift med ti minutter igjen, men Larsen Kwarasey rakk å komme først på den.

Nyervervelsen Fitim Azemi ble kastet inn med et knapt kvarter igjen i jakten på scoring for bortelaget, men Vålerenga klarte ikke å skape farligheter mot Rosenborg-forsvaret og måtte dra målløst hjem til hovedstaden.