– Vi har ikke et eneste tre å miste!

Mona Rønning, Elisabeth Bendixen Østgård og andre frivillige fra aksjonen «Bevar Høyskoleparken» overleverte mandag kveld en 15-meter lang underskriftskampanje til varaordfører Ola Renolen (Miljøpartiet De Grønne).

Image with visual paralax effect

Mellom 70 og 80 mennesker hadde møtt opp da underskriftene mot utbygging ble overrakt varaordføreren manda kveld.

– Underskriftene er samlet inn siden starten av oktober og er en protest mot det vi mener er et helt feil valg av NTNU, de kunne gått for et annet alternativ som ikke berører utbygging i Høyskoleparken, sier Rønning.

Aksjonsgruppa protesterer mot det de mener er en dårlig planprosess, og er oppgitt over at de ikke har blitt hørt.

– Vi kjenner ikke igjen noen av våre egne innspill i vinnerforlaget fra Koht arkitekter, og føler at vi ikke har blitt tatt på alvor, uttalte Bendixen på vegne av aksjonsgruppa.

 – Ikke enda et Nidarø

Facebook-siden til aksjonen «Bevar Høyskoleparken» har de siste dagene fått svært mange nye støtteerklæringer.

– Dette viser et enormt engasjement for å la denne perlen av et friluftsområde få være i fred,  sa Rønning til Trondheim24 like før overrekkelsen fant sted.

Det siste de ønsker er at byen skal få enda en ny Nidarø-sak.

La Høyskoleparken leve! from Trondheim24 on Vimeo.

Aksjonsgruppa hadde satt opp sperrebånd for å markere hvor de planlagte bygningene vil bli stående, hvis NTNU får gjennomslag for sitt alternativ hos lokalpolitikerne.

Mellom 70 og 80 mennesker hadde møtte opp for å støtte opp om aksjonen, og blant disse var det både studenter, naboer, barn og voksne.

Peder (8) hadde brukt dagen til å lage plakater.

Sammen med noen av sine venner i nabolaget rundt Høyskoleparken deltok han i aksjonen sammen med mamma og pappa.

– Jeg synes det er fint å leke i parken her, den er så stor og om vinteren er det kjempefine akebakker, da går det fort!

Barn i nabolaget til Høyskoleparken var med da 1300 underskrifter mot utbygging i parken ble overlevert varaordfører Ola Lund Renolen mandag kveld.

Går det som NTNU nå ønsker må Peder og de andre barna i nærmiljøet finne seg en annen akebakke å leke i.

Se tegninger og les mer om den planlagte utbyggingen på NTNU sine Campus-sider.

Appeller og dikt

Da varaordfører Ola Lund Renolen fikk overlevert den 15 meter lange underskriftskampanjen, var det etter appeller  og støtteerklæringer fra en rekke privatpersoner, naboer, studenter og andre som har engasjert seg i utbyggingssaken.

Skuespiller Hans Petter Nilsen leste opp en rekke ord og hilsener som har kommet inn på Facebook-siden til aksjonen den siste tiden.

Han er selv engasjert i saken og synes en slik utbygging kunne skjedd andre steder.

Image with visual paralax effect

– Det er unødvendig å bygge nettopp her,  i en av de største grønne lungene vi har på campusområdet i Trondheim, sa en engasjert skuespiller før han leste opp mange av innleggene som folk har skrevet den siste tiden.

Varaordfører Ola Lund Renolen lovpriste initiativet til aksjonsgruppa og roste dem for engasjementet.

– Det jeg kan si er at det er helt riktig timing, det er i høst slaget står, jeg vet ikke akkurat når det blir avgjort, men det jeg vet er at det nytter å engasjere seg, sa Renolen etter at han hadde fått overlevert underskriftene fra aksjonsgruppa.

Bevar Høyskoleparken! from Trondheim24 on Vimeo.

Lagre